02 Mayıs 2024

BUHARININ KÖY YAŞAM MERKEZİ YAZ ŞENLİĞİYLE AÇILDI

  • PDF
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığı köy okullarının kapalı kalmaması amacıyla başlattığı proje ile Fatsa Buharı mahallesinde tadilat edilen Köy Yaşam Merkezi Kültür Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Yaz Şenliği programıyla açılarak hizmete girdi.
Yaz Şenliği programına Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
KURSLAR AÇILACAK
Programın açılış konuşmasını Buharı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertan Tepe gerçekleştirdi. Başkan Tepe köy yaşam merkezinde köy halkının yararına fındık yetiştiriciliği kursu ve arıcılık kursu faaliyetinin devam ettiğini söyledi.
 
48 ESKİ KÖY OKULUNUN 38'İ ONARILDI
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada köy okullarının tekrar açıldıkça hayallerinin ve anılarının canlandığını belirterek, "Köylerimizdeki örflerimizi, adetlerimizi gelecek kuşaklara aktardığımız köy okullarımızı açmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. 
Şehrimizde son 3 ay içerisinde 48 Köy Yaşam Merkezimizin tadilatı tamamlandı, 10 Köy Yaşam Merkezimizin bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Önceki Dönem Milli Eğitim Bakanımız ve Milletvekilimiz Mahmut Özer’e bu değerli projenin hayata geçirilmesinde verdiği emek ve gösterdiği özveri için şahsım ve Fatsalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel organizasyonu hayata geçiren Buharılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanımız Ertan Tepe’ye, Buharı Mahalle Muhtarımız Mehmet Emiralioğlu’na ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 
Eski köy okullarımız eğitim kültür ve sosyal açıdan bir çok organizasyonun yapılabileceği çok muazzam bir yaşam alanı oldu. 
Ben her zaman eğitime verdiği desteklerden dolayı sayın Ordu valimiz Tuncay Sonel beyefendiye, önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekilimiz Mahmut Özer beyefendiye ayrı ayrı teşekkürlerimi şükranlarımı iletmek istiyorum ve bu güzel organizasyonun ev sahipliğini yapan değerli dernek başkanımız Ertan tepe beyefendiye ve mahalle muhtarlarımız Mehmet Emiralioğlu beyefendiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum mahallemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.
 
MÜZİK ZİYAFETİ VERİLDİ
Yapılan protokol konuşmalarının ardından dernek başkanı Ertan Tepe tarafından Kaymakam Avni kula'ya Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya'ya ve yaz şenliğine destek veren iş insanlarına plaket takdimi yapıldı. Programın son bölümünde ise yerel müzisyenler tarafından konser ziyafeti verildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde