03 Mayıs 2024

ORDU’DA SEL VE TAŞKINLARA KARŞIN ÖNLEMLER ARTIRILDI

  • PDF
KENT GENELİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 
Ordu’da geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve birçok ilçede heyelana ve su taşkınlıklarına neden olan yağışın ardından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Altınordu ilçesi başta olmak üzere sel ve su taşkınlarının yaşandığı birçok ilçede çalışma yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi zaman zaman etkili olan yağışlara ek önlemler alıyor.
Ordu’da etkili olan ve en çok Altınordu ilçesini etkileyen yağışların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun katkısı ile başlatılan hasar tespit ve temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaların hız kesmeden sürdüğü Ordu’da zaman zaman etkisini artıran yağışlara karşın önlem alan ekipler 
Altınordu ilçe merkezi içerisinden geçen dere ağızları, ırmak kenarları ve köprülerde ek tedbirler alarak muhtemel su taşkınlıklarının önüne geçiyor.
 
 BÜYÜKŞEHİR SAHADA ETKİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
 
 Metrekareye yer yer 120 ile 130 kg aşan yağmurun düştüğü Altınordu’da aşırı yağış sonucu meydana gelen sel ve su taşkınlarına karşın sahada etkin mücadele sergileyen Ordu Büyükşehir Belediyesi 290 iş makinesi, 822 personel ve paydaş kurumlarla sahada etkin mücadele veriyor. Gün içerisinde zaman zaman şiddetini artıran yağışların tekrar olumsuzluk oluşturmaması için sahada önlem alan ekipler özellikle köprüler başta olmak üzere dere ağızları ile ırmaklarda ek tedbirler aldı.
 
ALTINORDU İLÇESİNDE EK TEDBİRLER ALINIYOR
 
Su baskını ve sel afeti yaşanmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalarda Altınordu ilçesinde su taşkınlıklarının yaşanabileceği noktalarda ek tedbirler alınıyor.
 
 TEMİZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 
Hafta sonu etkili olan ve yeni haftanın ilk gününde de zaman zaman etkisini artıran sağanak yağış sonrası kent genelinde temizlik çalışmaları devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumları Düz Mahalle, Sırrı Paşa Caddesi, ara sokaklar, Kemer Köprü civarı, Fevzi Çakmak Caddesi, Süleyman Felek Caddesinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Kanalizasyon ve rögarlarda biriken atıklar temizlenirken, çamur birikintileri temizlenerek eski halini aldı. 
Çamurdan temizlenen caddelerde yıkama işlemleri gerçekleştirilirken, şehir merkezi kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin pratik, hızlı ve yerinde müdahaleleri ile eski görüntüsüne kavuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde