02 Mayıs 2024

"CINGIRT'TA AREOLOJİK KAZILAR BU YAZ YENİDEN BAŞLAYACAK"

  • PDF
MİLLETVEKİLİ KAYNAK'TAN MÜJDE
 
AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Fatsa Cıngırt Kalesinde arkeolojik kazıların yeniden başlayacağını açıkladı.
Kurban Bayramı'nı Ordu'da geçiren Kaynak, Korgan, Gölköy ve Gürgentepe'de güreş şenliklerine katılmasının yanı sıra STK  organizasyonlarına ve bazı davetlere katıldı.
Vatandaşlardan büyük ilgi gören Kaynak, her fırsatta Ordu'ya gelmeye devam edeceğini söyledi.
Aynı zamanda arkeolog olan Milletvekili Kaynak, sessiz sedasız Cıngırt Kalesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Bölgeyle ilgili yetkililerden bilgi alan Kaynak: "Cıngırt, Fatsa'nın en önemli tarihi be turistik değerlerinden biri. Gizemli yapısıyla burada yapılacak arkeolojik kazılardan çok olumlu sonuçlar alınacak. Ayrıca Fatsa'nın derin tarihinde yaşananlara ışık tutacak nitelikte bir yerleşim yeri olduğunu düşünüyorum. Özellikle alanda bulunan dehlizin nereye kadar uzandığını tespit edilmesiyle birlikte Cıngırt Kalesi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağız dedi.
 
"ÇEVRE GÜVENLİĞİ TAMAM"
Kalede yapılacak kazı çalışmalarıyla ilgili bir dizi görüşme yapan Milletvekili Kaynak: "Bakanlık kazı alanının güvenliğinin sağlanması için bölgede kamera ve ışıklandırma sistemleri ile elektrik hattının kurulmasını bekliyordu. Büyükşehir belediyesi çalışmalarını tamamladı. Tekrar başvuru yapılacak ve arkeolojik kazılar Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol başkanlığında bu yaz yeniden başlayacak. Süreç tamamlandığında Cıngırt Kalesi, Ünye ve Kurul kaleleri ile cazibe merkezi haline gelecek. Ordu doğası ve denizi kadar tarih turizminde de iddialı olacak. Biz de bu süreci hızlandırmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde