02 Mayıs 2024

YALIKÖY’DE COŞKULU KABOTAJ

  • PDF
Yalıköy Limanında gerçekleşen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’de katıldı.
Deniz şehitleri anısına saygı duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.
“DENİZLERİMİZİ SEVMEK, KORUMAK VE İYİ DENİZCİLER YETİŞTİRMEK ÖNCELİKLERİMİZDEN OLMALIDIR”
 
Programda ilk konuşmayı yapan Fatsa Liman Başkanı Hüseyin Şener Kabotaj kanununun  bir ülkenin kendi kara sularında sadece kendi vatandaşlarına verilmiş ticaret yapma hakkı olduğunu belirterek, “Bu hak biz denizciler için çok önemlidir. İnsanlık tarihine bakıldığında, denizlere hakim olan milletlerin dünyaya da hakim oldukları görünmektedir. Bu sebeple denizlerimizi sevmek, korumak ve iyi denizciler yetiştirmek önceliklerimizden olmalıdır.” dedi.
“YALIKÖY’E ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILDI”
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada yarım asırlık bir geleneğin yaşatılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Kabotaj Bayramının 97.yılında muhteşem bir festival ile halkımız ile bir aradayız, havamız ortam çok güzel. Tarih boyunca Yalıköy Kabotaj bayramında çok güzel etkinliklere sahne olmuştur. Bizde Atalarımızdan dedelerimizden gelen bu örf ve adetimizi gelecek kuşaklara aktarma noktasında her yıl 1 Temmuz’da bu güzel festivalde buluşuruyoruz. Ordu’muzun en önemli balıkçıları Yalıköy’den, bu anlamda ahirete irtihal etmiş balıkçılarımızı ve deniz şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. Göreve geldiğimiz günden bu güne bizim önderimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’e Yalıköyümüze Bolamanımıza Fatsa’mızın dört bir tarafına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı iletmek istiyorum. Sadece Yalıköyümüze yapmış olduğumuz hizmetleri sayacak olursak bugün belki Fatsa’mızda olmayan içme suyu arıtma tesisi Yalıköyümüzde hizmete girdi. Yalıköy sahilimiz ilk başladığında gündem olmuş çok eleştirilmişti ama şimdi ortaya çıkan projeyi herkes taktir ediyor. Vatandaşlarımızın bu anlamda memnuniyetini duyuyoruz. Yalıköy halkımız basketbol sahası halı saha istemişti onları tamamladık. Yalıköyde yaptığımız bir çok yol çalışması beton yol çalışması sıcak asfalt çalışması tamamlandı. Eksik kalanları da kısa sürede tamamlayacağız.” diye konuştu.
“DENİZLER SADECE KABOTAJ BAYRAMINDA DEĞİL HER ZAMAN TEKNELERLE DOLU OLSUN İSTİYORUZ”
 
Programda son konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’de “97.sini kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sadece denizlerdeki ticaret konusu değil aynı zamanda doğalgazın da petrolün de kaynağı. Burası balıkçılığın kaynağı, mavi vatanının parçası. Ordu ilimiz yaklaşık 6001 kilometre kareden oluşuyor, İstanbul'dan daha büyük alanı var. Bunun yarısı kadar da denizimiz var 3 bin metrekare denizimiz var. Bu deniz sadece kabotaj bayramında değil her zaman teknelerle dolu olsun istiyoruz. Bir yandan tekne imalatı yapıyoruz bir yandan sahilimizi canlandırıyoruz. Yalıköy sahili fevkalade güzel bir hale geldi. Bolaman’a Fatsa'nın en büyük parkını oluşturduk. Yakında Gaga Gölü projesini yapacağız. Bir yandan Fatsa'ya Ada yapıyoruz. Fatsa Adası turizm için çok güzel bir merkez haline gelecek. Doğalgazımız asfaltımız yollarımız zaten yapılıyor. Burada denize nasıl sahip çıkıldığını gençlerimiz yaptıkları yarışmalarla gösteriyorlar. Allah ağzınızın tadını bozmasın.” şeklinde konuştu.
“YALIKÖY’ÜN YENİ AĞASI HİCABİ 
YILDIZ”
 
1 Temmuz Denizlik ve Kabotaj Bayramı’nın etkinlikler bölümü ise ağalık yarışması ile başladı. Ağalık yarışmasını 1 milyon 310 bin TL ile en fazla parayı veren Hicabi Yıldız kazandı. Yüzme yarışmalarında ilk olarak İstanbul Boğazı’nda yüzen özel sporcu Kazım Agah Türk gösterisini sundu. Yapılan yarışmalarda 100 metrede Selim Can Memiş, 200 metrede Buğra Öre, 400 metrede Atakan Dok, 100 metre kurbağalamada Kemal Güler, 100 metre sırt üstünde İsmail Ali Özyar, 45 yaş üstü Veteranlarda Oktay Ulu, kadınlar 100 metrede Azra Şener, Lisanslı yüzücülerde Can Katan Kır birinci oldular. 1 saatten fazla süren ördek yakalama yarışmasını ise Emirhan Aydın kazandı. Yağlı direkten bayrak alma yarışması ise yüzücünün kural hatası yapması nedeniyle iptal edildi.
Son Güncelleme: Salı, 04 Temmuz 2023 12:16

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde