27 Nisan 2024

“ İKİ İLÇE ARASINDA YAŞANACAK BİR HAKSIZLIĞA MÜSADE EDİLMEZ

  • PDF
Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş Ünye’nin il olması yönündeki açıklamalar üzerine bir değerlendirme yaptı.
“Yakın zamanda yapılan bazı açıklamaların ardından İl sayısının 100’e çıkarılması çerçevesinde bazı ilçelerin il olması ile ilgili oluşan gündemin yazılı ve görsel medyada önemli bir yer teşkil ettiğini kamuoyu ile birlikte bizler de yakından takip ediyoruz.
Adı geçen ilçelere baktığımızda bunlardan bazılarının zaten uzun zamandır bir doğal il konumunda olduğu ve hükümet yetkililerinin bu tarz yerlerle ilgili böyle tasarruflarının bulunmasının doğal olduğu da aşikardır.
İl olmak için adı geçen ilçelere bakarak bu ilçelerin bazılarını belirlenen kriterler bazında Fatsa ile kıyasladığımızda örneğin bu hususta en önemli kriterlerden olan Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi bakımından 2022 yılı verilerine göre adı geçen ilçelerden Kahta ilçesi sıralamada 642, yine adı geçen başka bir ilçe Siverek 834, komşu ilçemiz Ünye 266. sıradayken Fatsa 246. Sırada yer almakta. Pek çok kriterler birlikte Fatsa’mızı kıyasladığımızda da aynı tablo ile karşı karşıyayız. Hal böyleyken bu ilçelerin arasında Fatsa’nın yer almaması düşündürücüdür.
Kamuoyunun malumu olduğu üzere de bu tartışmalar her yaşandığında tekrar gündeme gelen komşu ilçemiz Ünye ile Fatsa arasında bu hususta yaklaşık 30 yıldır devam eden tatlı bir rekabet vardır.
 Bu rekabet esasen geçen zaman içerisinde iki ilçemizin de lehine olmuştur. Fakat şimdi bu rekabetten bir ilçeyi ayırmak, birini diğerinin önüne çekmeye çalışmak, Fatsa ilçesini ve Fatsa ile bütünlük arz eden bir havzayı oluşturan Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Kumru, Korgan ve Fatsa’nın teşkil ettiği 7 kardeş ilçede bir rahatsızlık yaratacaktır.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere konunun taraflarının gerekli farkındalığa sahip olduğunu ve iki ilçe arasında böyle bir haksızlığa müsaade etmeyeceğini gayet iyi bilmekle birlikte, yapılan seçimin ardından görev alan bölgemizin yeni dönem Milletvekillerine de bu durumu tekrar hatırlatmayı görev biliyoruz.
Bu konu ile ilgili olarak ilk etapta bulunduğumuz yaklaşım bu yöndedir. Süreci kamuoyu ile birlikte yakından takip edecek ve gereken durumlarda açıklamalarımıza devam edeceğiz.
 Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde