27 Nisan 2024

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YAĞMUR MESAİSİ

  • PDF
Ordu genelinde birkaç gündür süren ve aralıklarla etkisini artıran yağışların herhangi bir taşkına sebebiyet vermemesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin OSKİ ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, dere yatakları ve mazgallarda sabaha kadar nöbet tuttu. Alınan tedbirlerle birlikte muhtemel su baskınlarının önüne geçildi.Geçtiğimiz günlerde başlayan ve aralıklarla şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış dün gece il genelinde etkisini daha da artırdı.
Meteorolojik verilere göre metrekareye 21-75 kg yağışın düştüğü Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan önlemler sayesinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile özellikle Altınordu ilçe merkezinde su taşkınının olması muhtemel dere yatakları ve mazgallar ekipler tarafından kontrol altında tutularak risk ortadan kaldırıldı.
 
 BÜYÜKŞEHİR’DEN 
HIZLI MÜDAHALE
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin etkin çalışması ile olumsuz durumun ortaya çıkmadığı Ordu’da ekipler sabah saatlerine kadar sahada görev yaptı.
 
160 PERSONEL SABAHA KADAR NÖBET 
TUTTU
 
Ordu il genelinde yarım saat süren ve metrekareye 21-75 kg olarak gerçekleşen aşırı sağanak yağış ilçelerde etkili oldu.Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için tüm imkânlarını seferber etti. Tıkanan rögarlar vidanjör ve motopomplar ile hızlı bir şekilde açılırken, Altınordu ilçe merkezinde bulunan dere yataklarında ekipler sabaha kadar nöbet tuttu. Dün gece sabaha kadar sahada olan OSKİ; 130 personel, 10 kombine aracı, 10 vidanjör, 5 adet kuka, ve 17 iş makinası ile sahada mücadele ederken, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise sahada 18 iş makinesi, 30 personel ile kapalı yolların açılmasına müdahale etti.
Toplam 160 personel, 10 kombine aracı, 10 kombine aracı, 10 vidanjör, 5 adet kuka, 35 iş makinası, 5 hizmet aracı ile meydana gelen aşırı yağışa müdahale ederek vatandaşların mağduriyetini gideren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeniden meydana gelebilecek bir yağışa karşı tüm ekiplerini 24 saat esaslı olarak hazırda tutuyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde