27 Nisan 2024

TASARRUFUN ADI FATSA BELEDİYESİ

  • PDF
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü son aldığı 2 adet Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) ile araç sayısını 18'e çıkartırken geçmiş dönemlere göre daha az sayıda araçla daha kaliteli hizmet vermeye başladı. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 4 yılda bünyelerine kattıkları temizlik araçlarının bugünkü güncel değerinin 35 milyon TL'nin üzerinde olduğunu söyledi.
GEÇMİŞ DÖNEMLERE GÖRE DAHA AZ SAYIDA ARAÇLA DAHA KALİTELİ VE EKONOMİK HİZMET
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yeni alınan 2 adet ÇAÇA ile birlikte 2 adet çöp taksi, 2 arazöz yıkama aracı, 1 adet süpürge aracı, 9 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 adet kapalı kasa transit, 1 adet kontrol aracı olmak üzere toplamda 18 araçla hizmet veriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yeni dönemde alınan  15 araca toplamda yaklaşık 16 milyon ödeme yaparak bünyesine kattı.  
“BELEDİYEMİZE 
4 YILDA 42 ARAÇ KAZANDIRDIK”
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yeni alınan Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracının ilk deneme kullanımını bizzat kendisi yaptı. ÇAÇA’nın deneme kullanımını yaptıktan sonra açıklamada bulunan Başkan Kibar, “Görev süremizde 60 ayda 60 yeni hizmet aracını Fatsa Belediyemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın sözünü vermiştik. 4 yılda son aldığımız ve 12 milyon TL’ye mal olan ÇAÇA ile yeni alınan araç sayımızı 42’ye çıkardık. 42 tane hizmet aracımıza toplamda 53 milyon liranın  üzerinde bir bedeli belediyemizin kaynaklarından karşıladık. 60 ayda 60 hizmet aracı sözümüze 18 aracımız kaldı, onları da geride kalan görev süremiz içerisinde ihtiyacı olan birimlerimize kazandırarak sözümüzü tutmuş olacağız.” dedi. 
 
“YÜKSEK MALİYETLİ ARAÇLARI BÜNYEMİZE KATARAK CİDDİ TASARRUF SAĞLADIK”
Göreve geldiklerinde Fatsa'da bulunan vahşi çöp depolama alanının kısa sürede kapatılması özellikle yaz aylarında tahammül edilemez bir kokudan kurtulduklarını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ O zamanlarda şehrin birçok bölgesinde çöp kokusu hakim olurdu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile Fatsa'mızdaki vahşi çöp toplama alanı kapatıldı ve hızlı bir şekilde alan rehabilite edildi sonrasında yeraltı ve yerüstü konteynırlarımızla birlikte şehrimizde temizlik noktasında çok daha kaliteli hizmet vermeye başladık. 168 yer üstü ve 180 tane yer altı konteynerimizle temizlik anlamında Fatsa da yeni bir çığır açtık.  
 
“ÇOK CİDDİ TASARRUF 
SAĞLIYOR”
Belediyeye aldıkları 42 tane yeni hizmet aracının 15 tanesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne alındığını bunlardan 2 tanesinin çok amaçlı çöp toplama aracı ÇAÇA olduğunu vurgulayan Kibar, “Çok Amaçlı Çöp Toplama Araçları Yer üstü ve yeraltı çöp konteynerleri olan belediyelerin en büyük giderlerinden bir tanesi oluyor. O yüzden kendi demirbaşlarımız arasına böylesine 2 tane büyük maliyetli aracın katılmış olması belediyemiz açısından da ciddi bir tasarruf sağlayacaktır. Bu tasarruflarla birlikte farklı birimlere de çok daha kalıcı hizmetler yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.
15 TEMİZLİK ARACININ GÜNCEL DEĞERİ YAKLAŞIK 35 MİLYON
4 yılda bünyelerine kattıkları temizlik araçlarının bugünkü güncel değerinin 35 milyon TL'nin üzerinde olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ‘’Biz bu araçları çok daha düşük maliyetlerle belediyemize kazandırdık. Kiralama sistemine devam etseydik bu araçlara yıllık toplamda bugünkü rakamlarla 30 milyonun üzerinde kiralama bedeli ödeyecekken neredeyse 1 yıllık kiralama bedelinin  yarı fiyatına bu araçları 4 yılda Fatsa Belediyemizin kendi öz sermayesine kazandırmış olduk ve uzun yıllar bu araçları kiralama bedeli ödemeden Fatsalıların hizmetinde kullanacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde