27 Nisan 2024

FATSA’DA ANTİK DÖNEME AİT BİR KENTİN VARLIĞI KESİNLEŞTİ

  • PDF
Fatsa Belediyesi ekiplerinin Kurtuluş mahallesinde yol çalışması sırasında bulduğu Lahit mezarların olduğu bölgede M.Ö 1. Yüzyıl ile M.S.4. Yüzyıl aralığında Antik döneme ait bir kentin varlığı somut olarak ortaya çıktığı görüşüne varıldı.
  Ordu Lisesi konferans salonunda Kurtuluş Mahallesi kazı sonuçları değerlendirildi. 
Ordu İl Turizm Müdürlüğü’nden Arkeolog Kaan Özdemir öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleyişide Lahit mezarlığın  olduğu kazı alanında taş sanduka tipinde bir mezara ulaşıldığını belirterek, “Devam eden süreçte antik dönemden kalma nekropol ( Mezarlık) alanı keşfedilmişti. 2021 ve 2022 yıllarında Ordu Müze Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Kurtarma Kazıları gerçekleştirilmişti. Kazılarda müze temsilcisi olarak çalışmaları bizzat ben ve ekip arkadaşlarım yürüttü. Tespit edilen 20 adet mezardan birçok eser ortaya çıktı.
 Buluntuların M.Ö 1. Yüzyıl ile M.S.4. Yüzyıl aralığına ait olduğu tarihlendirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Antik döneme ait bir kentin varlığı somut olarak ortaya konulmuştur.” dedi.
 Arkeolog Özdemir Antik Bolaman kenti olarak adlandırılan sit alanındaki çalışmaların 2023 yılında da devam edeceğini sözlerine ekleyerek kazı çalışmalarının Ordu Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim üyesi Seçkin Evcim tarafından yürütüleceğini bildirdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde