09 Mayıs 2024

Avcı’nın İlk Durağı Gazetemiz Oldu

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, basın kuruluşları arasında ilk ziyaretini gazetemize yaptı. Ziyareti sırasında Fatsa’daki eğitim seviyesi ve ilçemizin yeni sisteme hazır olup olmadığıyla ilgili bilgiler veren Avcı, Fatsa’yla ilgili birtakım hedefleri olduğunu ve bu hedeflere varmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

“Velilerimizi Bilgilendireceğiz”

Avcı: “Yeni sistemle ilgili uzaktan eğitim kapsamında bakanlığımız tarafından öğretmen ve okul idarecilerimize eğitim verildi. Öğretmenlerimiz yeni sisteme hazır ancak ilk defa uygulanacağı için ufak tefek aksamalar ilk etapta yaşanabilir. Ancak kısa sürede her şey yerli yerine oturacaktır. İşin veli boyutunda bazı eksiklikler var. Yeni bir sistem ve velilerimizin aklında birçok soru işareti var. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve velilerimize yeni sistemi tanıtmak için çok çalışmamız gerekiyor. Yeni sistem 17 Eylül’de okullarımızın açılması ile birlikte start alacak. Okullarımız yeni sisteme tam olarak olmasa da % 70 hazır.

“1 Yıl Büyük Kayıp”

Velilerimizin 66 aylık çocuklarımızı okullara yazdırmalarında bir problem görmüyorum ve ben 66 aylık çocuklarımızın okula kayıt yapılması taraftarıyım. Zaten önceden 72 aydı ve bazı velilerimiz 72 aydan küçük çocuklarını okula kaydetmemiz için ricacı oluyorlardı. Ama şu anda yeni bir sistem olması bazı kaygılar yaratabiliyor. Olaya ideolojik bakan velilerimiz de var. Bakanlığımız uzman doktor tarafından okula başlaması uygun olmadığı yönünde rapor alan çocuklarımızın kaydedilmeyebileceği hakkında genelge de yayınladı. Rapora yönelişin fazla olmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü 1 yıllık zaman gerçekten çok büyük bir kayıp.

“Fiziki Yapımız Yetersiz”

Fatsa’da başarı konusunda kesinlikle umduğum bir tabloyla karşılaştım. Eğitim çıtası yüksek bir ilçe ancak okullarımızın fiziki yapısını görünce hayal kırıklığına uğradım. Örneğin Atatürk İlköğretim Okulu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyor ama adına yakışmayan bir fiziki yapıya sahip. Ancak diğer konularda benden önce görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten eğitimin çıtasını her zaman yüksekte tutmuşlar. İlçemizin küçümsenmeyecek derecede bir başarısı var.

“Veli Ev Ziyaretleri Yapacağız”

Benim için olayın veli boyutu çok önemli. Daha önce görev yaptığım yerlerde veli ev ziyaretleri projeleri başlatmıştım ve büyük faydalarını gördüm. Veli okula gelemiyorsa biz randevu alarak velimizi evinde ziyarete gidiyorduk. Bu projeyi ilçemizde de başlatmayı düşünüyorum. Veli uygunsa kabul ederse evini ziyaret ederek, öğrencimiz nasıl bir ortamda çalışıyor, ders çalışma masası, kendine ait odası var mı bunlara bakıyorduk. Eksiklikleri varsa gerek biz gerekse velimiz öğrencimize yardımcı olunacak ve eksiklikler giderilecek. Geldiğim ilçede çalışma masası olmayan öğrencilerimiz için sosyal yardımlaşma vakfı kanalıyla proje yaparak 200 öğrencimize ücretsiz çalışma masası dağıttık.

“Basın Olmazsa Olmazımız”

Basın bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Basının bizim çalışma hayatımızdaki yeri çok önemli. Görev yaptığım yerde basın benim sağ kolumdur. Marifet iltifata tabidir. Bazıları şov yapıldığını düşünebilir ancak ben yaptığım icraatları paylaşmak gerektiğine inanıyorum. Ayrıca eleştirilecek taraflar varsa yine basın bunları bizlerle paylaşacak bizler de eksiklerimizi görerek çalışmalarımızı o yönde ilerleteceğiz. Lider yönetici eleştiriye açık olan yöneticidir. Kırgınlık, küskünlük bana göre değil.

“3 Yıl Sonra 24 Öğrenci”

İlçe merkezimizde hala ikili eğitim sistemi var. Yani sabahçı ve öğleci olmak üzere öğrencilerimize iki grup olarak eğitim veriyoruz. Bu da derslik ve okul eksikliğimizden kaynaklanıyor. Bu anlamda büyük eksiklerimiz var. Şu anda Dolunay’da yapılan ilköğretim okulunun inşaatı tamamlandığında bu anlamda bize tam olarak çözüm sağlamasa da derin bir nefes aldıracak. Şu anda derslik başına düşen öğrenci sayımız 39 civarında, çok yüksek bir rakam. Bakanlığımızın standart öğrenci sayısı 24’tür. Şu anda hedefim 3 yıl içerisinde bu rakamı 24’e çekmek. Bu anlamda önüme hedef koydum. Başarı anlamında da okullarımızdan hedef isteyeceğim. Hedefsiz bir yönetici başarı elde edemez.

“Gerçek Lider Koltuğuna Güç Katar”

Ben koltuk meraklısı biri değilim. Koltuktan güç alan bir yönetici değil, oturduğu koltuğa güç katan bir yönetici olmak istiyorum ve çalışmalarım da bu yönde olacak. Ben başarısız olursam beni bu göreve layık gören insanlara da gider derim ki, ‘ben burada başarılı olamadım, Fatsa’ya bir şey kazandıramıyorum’ deyip bu koltuğu hak edene bırakıp tayinimi isterim. Kolay değil 22 bin tane öğrencinin vebali var. Geldiğim ilçede 3500 öğrenci vardı. O bile büyük bir yükken şimdi 22 bin öğrencinin vebalini omuzlarımda taşıyorum ve gerçekten uykularım kaçıyor.”

Son Güncelleme: Cuma, 07 Eylül 2012 10:43

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde