27 Nisan 2024

“Biz Her Şeyden Önce Hizmet Sevdasına Büründük “

  • PDF
2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti tarihinin Aybastı’da aldığı en fazla oyu alarak göreve başlayan Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ilçeye OSKİ ile yapmış olduğu yatırımlardan ve Perşembe Yaylası Turizmi ile ilgili sorduğumuz sorulara cevap verdi. Aynı zamanda Fatsa’da milli eğitim şube müdürlüğü yaptığı dönemde hayata geçirdikleri ÖSS sınavının Fatsa’da yapılması ile ilgili süreci de anlattı. 
Pazartesi günü OSKİ genel müdürünü ziyaretten çıkıp gazetemizi ziyaret eden Gençtan; gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser’in sorularını yanıtladı. 
Milli Eğitim içerisinden bir öğretmen olarak çalışma hayatına başlayan ve Aybastı’da birçok okulun yapımında emeği geçen, Fatsa’da okullaşmada ve sınav merkezi yapılmasında emekleri olan çalışmalarını bugün Aybastı İlçesinde Belediye Başkanı olarak sürdüren Beytullah Geçtan Aybastı’da da TOKİ’den Sanayi Sitesine, İmam hatip Lisesinden OSKİ yatırımlarına kadar birçok hizmeti hayata geçirdi. 2 yıl içerisinde Aybastı Belediyesi Araç Filosuna 4 yeni araç kazandıran, 21 Mahalleyi şantiyeye çeviren Geçtan gazetemize şu açıklamalarda bulundu;
 
“Fatsa’da sınavların yapılması ile ilgili Yeni Haberin ve şahsınızın faaliyetleri oldu.” Diyen Beytullah Geçtan; Başarılı bir çalışma ile Fatsa’da ÖSYM sınavlarına girişleri Fatsa’da Milli Eğitimde çalıştığım dönemde kararını aldırdık açıklamasında bulundu. 
 
“Bu hafta sonu sınavlar vardı, siz de kendi ilçenizden öğrenciler ile birlikte Fatsa’daydınız neler hissettiniz, neler söyleyeceksiniz.” sorumuza;  “Fatsa’da Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevimizi yaparken ÖSS sınavı neden Fatsa’da yapılmıyor diye bir derdimiz vardı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, Milletvekillerimiz ile iletişim halindeydik. İlçe Belediye Başkanımız ve 7 İlçenin AK Parti İlçe Başkanlarımızla Fatsa’nın sınav merkezi olması noktasında Yemi Haber Gazetesi olarak sizin de vermiş olduğunuz ve önceden yapmış olduğunuz haberleri de kullanarak çalışmamızı başlattık ve Allah’a Hamd-ü Senalar olsun 7 ilçenin sınav merkezi Fatsa oldu. 
 
2019 yılında ilk müracaatımızda 5218 öğrenci vardı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşen sınav Fatsa’nın hinterlantı ile beraber en güzel sınav merkezlerinden biri olduğunu göstermiş oldu. Bu sene 26 okulda 6600’dan fazla öğrenci sınava girdi. Fatsa iki günde aileler ile birlikte 50 bini bulan bir insan sayısı ağırlamış oldu. Buradaki yetkililere teşekkür ediyoruz çocuklarımız ve aileler sorunsuz bir şekilde süreci atlatıyorlar. Sınavın buraya alınmasında emeği geçen herkese de şükranlarımızı arz ediyoruz. Sabah en uzak İlçe olan Aybastı’dan yola çıktığımızda 1 saat 10 dakikada sınav yerimize ulaştık. Fatsa’nın sınav merkezi olması öğrencilerimiz yararına olmuştur.” 
 
OSKİ’nin Aybastı ilçesine yatırımları nelerdir, su sorunu var mı ve kanalizasyonundan alt yapısına kadar İlçe ne durumdadır? 
 
Bu sabah mesai saat 10:00’da başlamasına rağmen Genel Müdürümüz Murat Us beyefendi ile daha önceden kararlaştırdığımız üzere Genel Merkez binasında 08:30’da bir araya geldik. Sağ olsunlar ekibini toplamış bir halde bizleri karşıladılar ve Aybastı ilçemizi masaya yatırdık. İlçemizde 2020 ve 2021 yılı içerisinde neler olmuş bunları da konuştuk. 2020 yılında Aybastı’dan 2 milyon lira su parası ve atık su bedeli alınmış. 1 Milyon 200 bin lira gibi bir ödenek İller Bankasından gelmiş. OSKİ’nin Aybastı ilçesinden geliri 2020 yılında 3 buçuk Milyon Lira olduğu görünüyor. OSKİ’nin Aybastı’da personel ve iş makinası gideri yıllık 4 buçuk milyon lira civarında. Gelir gider durumuna baktığımızda yatırım için OSKİ’nin aleyhinde olan bir durum olduğunu görüyoruz. 
Biz OSKİ ile beraber 2 yılda birçok mahallemizde birçok hizmeti iş birliği içerisinde sahada gerçekleştirdik. 
Geçen yıl yaşanan susuzluk ile ilgili OSKİ ve Aybastı Belediyesi iş birliği ile Kızılot Bölgesinde bulunan su toplama havzamızı bir buçuk metre yükselterek 30 bin metreküp ilave su noktasında destek verdiler. 
Aybastı nüfusu resmî rakamlara göre 22.346 fakat şuandaki nüfus 100 binin üzerinde. 6 aylık dönemlerde nüfus tekrar sorgulanırsa haliyle İller Bankasından gelen pay da bize artmış olarak gelecek. Kış nüfusu ve yaz nüfusumuz arasında 4-5 kat fark var. 
 
Su yetmiyor, yılların sorununu şükür Allah’a Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile gidermek için çalışmalarımızı başlattık. OSKİ Genel Müdürümüze ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. 
Bolaman havzasından Aybastı ırmağında Bolaman Çayına dönüşen hatta 13,5 km’den Ph oranı çok güzel olan yeni içme suyunu ilçemize kazandırmak için ihalesini yaptırdık. Çalışmalar başladı ve şuanda 4,5 km’lik alanın boruları döşendi. OSKİ ekibimiz ve Meclis Üyelerimiz her gün çalışma alanını ziyaret ederek biran önce nasıl bitirilip hizmete sunabiliriz bunun gayreti içerisinde yüklenici firma ile istişarelere devam ediyorlar. 
 
OSKİ’nin bizim mahallelerimize yapmış olduğu 15-20 Milyon değerinde bir yatırımı var. Sosyal Devlet anlayışını yerine getiren OSKİ daha 7 yıllık bir kurum. İlçemizin de yıllara sari bir çok sorunu var. Kayıp-Kaçak su oranımız oldukça fazla ve bu bir ilçeyi direkt olarak etkiliyor. Ana yapıdan gelen suyun şebekeye verilirken kaybı var, bir de kaçak su meselesinde sıkıntı var. Bunları da çözersek inşallah ilçemizdeki su sorununu çözmüş olacağız. 
Perşembe Yaylamızda ilk defa OSKİ ile beraber kanalizasyon yaptık. 4,5 km kanalizasyon hattı döşedik ve bu Aybastı tarihinde Perşembe Yaylasında bir ilktir. İçme suyu noktasında da ilave içme suyu olmasını talep ettik. Bir milyon insanın ziyaret ettiği yerde suyun yetme şansı da yok. 
OSKİ ile yaptığımız çalışmalarda bizlere her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, OSKİ Genel Müdürüm ve ekibine ilçem şahsım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.“
 
Normalleşme süreci başladı, Perşembe Yaylasının Tarihi Şenlikleri hakkında neler olacak, Şenlikler Yapılacak mı ? 
 
Güreş şenliklerimiz ile ilgili seyircisiz olarak izin veriliyordu. Seyircisiz olduğu zaman 914.’sünü yapacağımız festivalin bir anlamı da olmayacak diye düşünüyoruz. Haliyle Turizm Bakanlığımızdan bu konuda bize izin çıkmadı. Farklı çeşitli etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. 10 ya da 15 gün içerisinde tam olarak netleşecek. 
Pandemi sürecinde insanlarımız zaten mağdur oldular. Yaylalara çıkmak istiyorlar. Gelen giden nüfusumuz oldukça yüksek. Bizler yaylamıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Her günün şenlik havasında geçmesini diliyoruz.” 
 
Açıklamalara eklemek istediğiniz konular nelerdir ? 
 
“Biz her şeyden önce memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Her alanda hizmet etmek için gayret ediyoruz. 
Kuzey Yıldızı dizisi Aybastı’da çekim yaptığında bize yönetmeni bizzat çok teşekkür ettiklerini söylediler. En fazla izlenen bölümün Perşembe Yaylası ile ilgili olan bölümün olduğunu bildirdi. Sadece televizyon üzerinden 25 Milyon insan bu bölümü izlemiş. Milyonlarca dolar para versek yapamayacağımız reklamı Kuzey Yıldızı dizisinde rekor izlenme ile yaptırmış olduk. 
Büyükşehir Belediyemiz ile beraber sıcak balon projesini gerçekleştirme çabası içerisine girdik. Sosyal medyadan 5 Milyon kişi bu projeyi görmüş. İnsanlar artık sıcak balonu yaylamızda bekliyorlar. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımızı bu konuda sürdürüyoruz.  
İlk defa gerçekleştirdiğimiz kış festivalimiz İngiltere’de bile haberlere konu oldu. İlçemizin tanıtımı noktasında her türlü gayreti gösteriyoruz. Yerli esnafımız olsun, Yayla esnafımız olsun bu yoğunluğu göreceklerdir.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde