28 Mart 2024

Nuriye Teyze’nin Dramı İçler Acısı “Şuan bir ekmek alamayacak durumdayım”

  • PDF

nry26-3-2014Sol tarafı tamamen felçli olan ve iki ayı aşkın süredir hasta yatağından kalkamayan Nuriye Çav yardım eli bekliyor.

Dumlupınar mahallesinde bodrum katta bir evde kızı ve torunları ile yaşayan Nuriye ÇAV ; “Fatsa kaymakamlığına ve birçok kuruma başvurmalarına rağmen gerekli sosyal yardımları alamadıklarını “ifade etti.

Her gün bir umut ile

kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyleyen Nuriye ÇAV; Ev ev gezen, siyasi propaganda yapan siyasi liderlerden ve defalarca başvuru yaptığı kurum ve mercilerden yardım elli beklediğini gazetemiz aracılığıyla duyurdu. 

Fizik tedavi için yatak bulamadıklarını ve annesinin sol tarafının yara bere ve morluk içerisinde olduğunu ifade eden kızı Aynur İdilmek, “ Annem ve iki yetim çocuğum ile bu evde kirada kalıyoruz. Bize yardım eli uzatacak hiç kimsemiz yok, hepsi ile ben ilgileniyorum. Üstelik anneme baktığım içinde çalışamıyorum. Annem için aldığım yatağın parasını dahi ödeyemedim. Tekerlekli sandalye olmadığı için annem güneş yüzü görmüyor, lavoba ihtiyaçlarını karşılamıyor “ dedi.

“Anneme Yardım Eli Uzatılsın “

Kendilerine yapılacak ufacık bir yardımın bile onlar için büyük bir önem taşıdığını kaydeden Aynur İdilmek ; “ Annemin bez masraflarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Kaymakamlığa başvuru yaptığım bakım parası için henüz olumlu bir netice alamadım. Olumlu yada olumsuz bir şey söylemediler. Bir ayı geçti Ziraat bankasına adıma 300 TL yatırıldığını söylediler fakat parayı bankadan tahsil edemiyorum. “ şeklinde konuştu.

“Şuan Bir Ekmek Alamayacak Durumdayım’

Şu an ne ekmek alacak nede çocuğumun cebine koyacak bir lira param yok diyen Aynur İdilmek; ‘ Annem bugün benden ayran istedi. Fakat ben ona bir ayran alamayacak kadar aciz durumdayım. Hasta olduğu için her şeyi yiyemiyor. Süt ürünleri tüketmesi gerekiyor. Ama ben ona bir ayran bile alamıyorum. Bunun ne kadar ağır bir duygu olduğunu insan başına gelmeden anlayamıyor. “ ifadelerinde bulundu.

“Benim bu hasta halime bir çare olun ‘’

Hasta yatağında, çaresiz ve umut dolu gözlerle bakan Nuriye ÇAV; “kızım daha fazla üzülmesin istiyorum. Ona daha fazla yük olmak istemiyorum. Benim bu hastalıklı halime bir yardım edin. Bana bir el uzatın. Bir tekerlekli sandalyem olsun en azından. Yatakta dönemiyorum. En önemlisi de tuvalete gidememek, beni çok üzüyor. Allah’ım beni bu durumdan kurtarsın” şeklinde konuşarak duygularını ifade etti.nrye26-3-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde