25 Nisan 2024

Fatsa Kesme Çiçekciliği Ne Kadar Biliyor

  • PDF

cicek30-10-2013Fatsa’da yeni bir sektör oluşuyor.

15 tonluk fındık üretimi 1 dönümlük alandaki çiçek üretimi denk geliyor.

Salihli Köyünde çiçekcilik üretimine başlayan İsa Falay, 10 dönümlük fındık bahçesini keserek kesme çiçekcilik yapmaya başladı.

İstanbul’da turizm işi de yapan İsa Falay, “15 tonluk fındık üretimine 1 dönümlük alandaki çiçek üretimi denk geliyor” dedi.

Sektörün kesinlikle gelişmesi gerektiğini belirten Falay, “Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda ürünümüzü yetiştiriyoruz. Seramızın 6 bin metrakaresi kapalı alandan oluşmakta. Haziran ayının başında 4 çeşit ürün ektik. Bu ektiğimiz ürünlerin %80’inin hasadını Ağustos sonu itibariyle gerçekleştirdik ve çiçeklerimizi pazarla buluşturduk. Sektörde pazar sorunumuz yok. Ulaşım sorunu yok. Ürünlerimizin çoğu kasımpatıdan oluşmaktadır. Kalan %20lik kısımıda 15 gün içerisinde hasat edeceğiz. Açtığımız alanlara yaklaşık 20 bin tane 2 cins gül diktik. Şuanda da köyde 5 bin metrekarelik daha alan açtık, seramız şuan kurulum aşamasında. Bu işi Fatsa ve Ordu’da yapmamızın sebebi bizim yöremizin toprağının ve havasının kesme çiçekciliğe uygun olmasıdır. Yerel yönetimlerden bu sektöre ve yaptığımız işlere manevi destek vermesini istiyoruz. Çiçekciliğin teşvik edilmesini istiyoruz. Ordu ilimizin toprağı çiçek yetiştiriciliğine fevkalade elverişli. Biz bu alanda üretim yapmaları için çeşitli arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunuyoruz. Bilinmelidir ki; ilimizde üretim arttıkça, talep artacaktır. Düşünün ki; burada bir tır çiçek üretimi yapılsa bu ürerimi direk Moskova’ya gönderebiliyoruz. Çünkü Moskova’da her birey akşam evine giderken bir çiçek almadan gitmiyor. Buraya ürün satabilmemiz için üretimin kesinlikle artması gerekiyor” dedi.

Gazetemize özel ziyerette bulunan İsa Falay halen İstanbul’da turizm işlerinide yürütüyor.cicekk30-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde