18 Nisan 2024

Eyüp Fatsa gazetemizi ziyaret etti

  • PDF

eypzyrt30-10-2013Parlementoda 3 dönem milletvekilliği yapan Eyüp FATSA Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına resmi müracaatını yaptı.

Müracat öncesinde gazetemizi ziyaret eden Eyüp Fatsa; Vatandaşla ses ve görüş mesafesinde olanlar yerel yönetimlerde ipi göğüsleyeceklerdir” dedi.

Yerel yönetimlerde hizmetin çok önemli olduğunu fakat hizmetin tek başına yeterli olmadığını belirten Eyüp Fatsa; Belediye seçimlerinde hizmet hep ön plana çıkmıştır. Hizmet vermek çok önemlidir. Hizmet pirim yapar fakat sadece hizmete ağırlık verip; vatandaşla gönül bağı kuramazsan; vatandaşlar sandıkta, yaptığınız hizmeti suratınıza çarpar” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Eyüp Fatsa: “Ordu bundan önceki seçimlere nazaran büyükşehir olması sebebiyle yeni bir fortmatta seçime girecektir. Dolayısıyla bu zamana kadar tanık olduğumuz yerel seçim formatından farklı bir durumla karşılaşacağız. Ayrıca bu seçimde büyükşehir olmamız münasebetiyle 53 beldemizde seçim olmayacak.

Kendisinde medeni cesaret bulan, büyükşehir vizyonuna uygun, Ordu’nun değerlerine değer katabilecek, Ordu’yu daha üst seviyelere taşıyabilecek herkesin Ak Partiden veya diğer partilerden olsun aday adaylığına başvuru yapması en demokratik hakkıdır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti içerisinden ismi ön plana çıkanların arasında bende varım. Gerek Ordu’da gerekse yaşadığım şehir Fatsa ve çevresinde tanınma sorunum yoktur. Ak Partinin kuruluşundan bu yana her kademede aktif olarak görev aldım. 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ordu’nun beklentilerini ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Ordu’ya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığımda ki amacım orduya hizmet getirmektir ve Orduyu kalkınma yarışına sokmaktır. Bunuda yapabileceğime inanıyorum. Ordu ve ilçelerimizde ki insanlarında beni desteklediklerini görmekteyim. Bu konuda kendime olan güvenim tamdır. Böyle bir sorumluluk şahsıma verilirse altını çizerek söylüyorum; Ordunun hizmet değerlerine hizmet katabileceğimin garantisini vermekteyim. Buna inancım tamdır” dedi.

Ak partinin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları; kamuoyu anketleri, parti içi temayül yoklaması, milletvekilleri görüşleri ve 10 kişilik komisyonun kararı ile belirlenecek. Bu etkinliklerde çıkan sonuçlara uygun bir karar çıkabilirmi? Sorumuza: “Kamuoyu ne düşünüyor ne bekliyor bunu bilmek çok önemlidir. Ayrıca siyaset teşkilatlarla yapıdığı için teşkilatında görüşleri çok önemlidir. Bunun dışında meslek kuruluşları, sivil toplum örgütlerininde görüşlerine başvuruldu. Bu süreç devam etmektedir. Bunun dışında partinin yetkili organları ve 10 kişilik komisyonun kararlarıyla birlikte nihai karar açıklanacaktır. Bazen milletvekillerinin tamamının karşı çıktığı bir aday bile Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir. Bunun örnekleride vardır. Geçen dönem Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a tüm milletvekilleri karşı çıktı fakat seçici kurul ve karar verici organ milletvekillerinin muhalefet yapmasına rağmen tekrardan Yusuf Ziya Yılmaz’ı aday gösterdi. Bu süreçte herkese soruluyor olması, bu sürece katkı sağlıyor olması; parti içi demokrasinin çalıştığına dair önemli bir göstergedir. Dolayısıyla bende tanınan ve bilinen bir isimim. Kendime olan özgüvenim tamdır” diye cevapladı.

30 Mart’ın Türkiye için demokrasi şöleni olacağını belirten Eyüp FATSA: “ Önümüzde ki yerel seçimler milletin kendi yerel yöneticilerini seçmeleri için bir irade beyanıdır. Demokrasinin güzel tarafıda budur. Her siyasi parti kendi siyasi projeleriyle kamuoyundan kredi alabilecek adaylarıyla bu yarışa devam edecektir. Dolayısıyla aday kim olursa olsun kazanan Ordu olsun. Yerel yöneticiler vatandaşla ses ve görüş mesafesiyle olmak zorundadır. Vatandaş seni görmek ister. İyi gününde, kötü gününde seni yanında hissetmek ister. Kendisine ilgi ve saygı ister. Bu bizim milletimizin hasretidir. Bu tarz yöneticiler yerel yönetimlerde hep öne çıkmıştır. Hizmet çok önemlidir. Pirim yapar fakat sadece hizmete ağırlık verip; vatandaşla gönül bağı kuramazsan; vatandaşlar sandıkta hizmeti suratına çarparlar. Bunun çok örnekleri vardır. Vatandaşın gönlünü almak hizmetten daha önemlidir. Vatandaşla ses ve görüş mesafesinde olanlar sonunda yerel yönetimlerde ipi göğüsleyeceklerdir” diyerek açıklamarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde