25 Nisan 2024

Levent İnanır: “ Herkes Elini Taşın Altına Koymalıdır”

  • PDF

levent2-10-2013Şipşak Anadolu filminin başrol oyuncusu Levent İnanır ve yapımcı Serkan İyisezer gazetemizi ziyaret ederek; film çekimleriyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular.

Levent İnanır yaptığı açıklamada: “ Ben bu filmin bu bölgede çekilmesi için elimden geleni yaptım, yapıyorum ve yapacağım. Eğer yöremizde ikinci bir filmin çekilmesini istiyorsak, herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Leven İnanır; “Yapımcımız Serkan İyisezer’e lojistik destek sağlayacağız diyerek; 55 kişilik kadromuzla yola çıktık. Yapımcımızın bu ilk filmi. Sağolsun bizi kırmadı ve bizimle bu yolculuğu tercih etti. Çekimler sırasında aşırı yağmurdan dolayı ekibimiz çalışamadı. Hava muhalefeti nedeniyle çekimlerimiz aksayınca; 2,5 hafta kadar gecikme yaşadık ve buda bize maddi külfet oluşturdu. 2,5 haftalık gecikmenin faturası 1’e 3 oldu. Yapımcımız bu durumu hiç hesaba katmamıştı. Ben bir Fatsalı olarak elimden gelen herşeyi bu filmin bu yörede çekilmesi için yaptım, yapıyorum ve yapacağımda. Bir tek ricam; herkesin bu işe destek vermesini istiyorum. Yapımcımız Serkan Bey’e destek vermemiz gerekiyor. Hatta Kültür ve Sanat’a destek olan vergi mükellefleri yasa gereği yaptıkları desteği vergi matrahına yansıtarak direk vergiden düşebiliyorlar. Biz başlangıçta yapımcı Serkan Bey’e Fatsa ve Korgan Belediyelerimizin ciddi desteklerini alacağız diye söz verdik. Bu desteklerin geleceğine eminiz ve inanıyoruz. Her iki ilçenin Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları bölgemizde bir ilkin gerçekleşmesine katkı sağlarlarsa, ikinci bir film ekibinide yeni bir senaryoyla Fatsa’ya getireceğiz. Hatta ilerleyen günlerde bölgemizde ve ilçemizde Fatsa ve çevresini kapsayacak yeni bir dizi çekimine başlayacağız” dedi.

Burada gördüğümüz güzel ilgiyi ve sevgiyi bu filmle birlikte herkese anlatacağız diyen Levent İnanır: “ Filmler ve diziler çekimlerinin yapıldığı yörenin tanınmasında ve reklamında çok büyük etkendirler. Bu filmin galasının Fatsa veya İl merkezimiz Ordu’da yapıldığını düşündüğümüzde ve bu galaya Türk sinemasının duayenlerinin katıldığını düşündüğümüzde ilimizin ne kadar büyük bir reklamı olacağını anlamalıyız. Böylelikle Şipşak Anadolu filmiyle sayesinde, bölgemizin Türkiye ve Dünya çapında tanınmasını sağlamış olacağız. Bu filmi bu yörede çekmekten çok mutluyuz. Burada sanata ve sanatçıya verilen destekleri ve cana yakınlığı başkalarıda görsü ki; onlarda bu yörede film çekmek istesinler. Burada film çeken yapımcılar bu filmleri maddi ve manevi olarak sıkışmadan, sıkıştığı yerdede el alarak yaptıklarını anlatsınlar ki burada başka yapımcılarda film çekmeye özensinler. Şuanda bu yöreye has senaryoları olan dizi projesi düşünüyoruz. Bu filmle birlikte iç turizimimizde de artış yaşanacak. İnsanlar fotoğraflanmış olan bu güzellikleri merak edip bölgemize akın edecekler” diye konuştu.lvent2-10-2013

Bu coğrafyaya hizmet etmek için geldik diyen yapımcı Serkan İyisezer ise: “ Bu ilk film projem. Bu bölgede güzel bir film çekmekteyiz. Devlet büyüklerimiz ve iş adamları bizi destekledikleri sürece; film çekimlerimizi daha rahat ve iyi bir şekilde yürütebiliriz. Büyüklerimizden film ekibi olarak ricamız; bize yol ve konaklama açısından destek vermeleridir” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde