29 Mart 2024

Fatsa Orman İşletme Şefi Özgür ÜNLÜ: “ Vatandaşlarımız Yaralı Olarak Buldukları Hayvanları 177 Nolu Telefonu Arayarak Haberdar Edebilirler”

  • PDF

orman18-9-2013Fatsa Orman İşletme Şefi Özgür ÜNLÜ: “ Vatandaşlarımız, yol kenarlarında veya ormanlık bölgelerde yaralı bir hayvan gördüklerinde, ‘177’ numaralı ücretsiz telefon hattını arayıp durumu bildirebilirler” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yol kenarında yaralı karacanın bulunmasıyla birlikte konunun önemine vurgu yapan Özgür ÜNLÜ: “Ormanlarda yaşayan yaban hayvanlarının yerleşim yeri ve şehirlere yakın olan bölgelere inmesinin sebebi; yaşadıkları doğal ortam da yiyecek bulamamalarıdır. Durum böyle olunca doğal ortamından uzaklaşan hayvanların yaralanma ve ölme riski de artıyor. Görüyoruz ki; bulunduğu ortamda yiyecek bulamayıp yol kenarlarına inen hayvanlara araba çarpıyor, insanlar tarafından öldürülüyor veya yaralanıyor. Geçtiğimiz günlerde yol kenarına inen bir karacaya talihsiz şeklide araba çarptı ve yaralanan karaca yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Vatandaşlarımızdan, hangi tür olursa olsun yaralı bir hayvan bulduklarında veya gördüklerinde 177 nolu ücretsiz hattan bizlere telefon açmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak 177 nolu hattı arayarak ormanlarda oluşan tüm olay ve durumları bizlere bildirebilirler. Bizlerde yaralı olarak bulunan hayvanları ekip olarak gidip bunduğu yerden aldıktan sonra veterinere muayene ettirerek tekrardan doğal yaşamına kavuştururuz” diye konuştu.

“Vatadaşlarımız Ateş Yakarken Dikkatli Olmalı”

Vatandaşlarımız ormanları koruma konusunda daha bilinçli olmaya davet eden Özgür Ünlü : “ Orman konusunda, vatandaşlarımızdan bilinçli davranan da var davranmayanda. Bazı insanlar bilinçsizce yaktıkları ateşle orman yangınlarına sebebiyet verebiliyorlar. Yangınla beraber birçok hayvan türü o yangından kaçamayıp telef oluyor. Biz bazı köylerimizde ormanda yapılmaması gereken işlerle ilgili ilanlar veriyor ve halkımızı bilinçlendiriyoruz. Bu yaptığımız anonslarında etkisini görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız; bahçe ve ormanlarda ateş yakarken daha dikkatli ve temkinli olmalarıdır ”dedi.

“Orman İşletme Müdürlüğü Olarak Faaliyetlerimiz Devam Ediyor”

Orman işletme müdürlüğü olarak mezarlık ve okul alanı ağaçlandırma faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Özgür ÜNLÜ: “ İlerleyen günlerde cami ve okullara fidan dağıtıp oraların ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Önümüzde ki hafta seçtiğimiz bir okulu Arpalık mevkiine götürüp müsait bir sahada öğrencilerle birlikte fidan dikeceğiz. Böylelikle çocuklara orman ve ağaç sevgisini aşılamış olacağız. Orman işletme müdürlüğü olarak bu tarz etkinliklere önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın da; ormanlar konusunda daha bilinçli ve dikkatli olamaya davet ediyoruz” diyerek konuşmasına sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde