20 Nisan 2024

“Yasakla Birlikte Mağdur Duruma Düştük”

  • PDF

bufe18-9-2013Perakende alkol satışının akşam 22.00’den sonra yasaklanmasına ilişkin düzenleme uygulanmaya başladı.Yasağın başlamasıyla birlikte bazı tekel bayileri saat 22.00’dan sonra işyerini kapatırken; bazı bayiler müşterilerini kıramayarak satışlarına devam etmekte.

Tekel Bayi işletmecilerinden Ayhan Bıçakçı yasağa ilşkin yaptığı açıklamada: “ Saat 22.00’dan sonra müşterimizin alkol taleplerini geri çevirmemek için dükkanımızı kapatıyoruz. 22.00’dan sonra alkol isteyen müşeterilerimize satış yasak dediğimizde, müşterimiz ısrar ediyor ve münakaşaya giriyoruz. Bu tarz durumlar yaşamamak için dükkanlarımızı saat:22.00’dan sonra kapatıyoruz” dedi.

Kimi tekel bayi işletmelerinin yasağa uymayıp alkol satışına devam ettiğini belirten Ayhan Bıçakçı : “ Şuan da herhangi bir denetleme olduğunu sanmıyoruz. Böyle bir yasak geldiyse eğer denetlenmeler sıkılaştırılmalıdır. Biz dükkanımızı kapatıp alkol satmazken, başka büfelerin saat 22.00’dan sonra satış yapması bizede doğal olarak dokunuyor” diye konuştu.

Yasakla beraber satışlarda büyük bir düşüş olduğunu belirten Ayhan Bıçakçı : ” Bu yasakla birlikte satışlarımız 3te 1 oranında azaldı. Tekel bayilerin iş potansiyelleri saat 22.00’dan sonra başlıyor. Yasakla birlikte mağdur duruma düştük.

Bu getirilen yasak yerine bütün tekel bayileri işyerlerini saat 23.00’da kapatmak zorunda şeklinde bir uygulama getirilseydi; herkes için daha geçerli olurdu” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde