18 Nisan 2024

Sami Ağabeyimizi kaybettik

  • PDF

sami28-8-2013Cumhuriyet Halk Partisi 22.ci dönem ordu milletvekili idris Sami Tandoğdu 68 yaşında yaşama veda etti.

 Dr. Sami Tandoğdu bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da hayata gözlerini yumdu.

 Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP Ordu Eski Milletvekili Dr.İ.Sami TANDOĞDU'nun cenazesi, 23 Ağustos Cuma günü Fatsa'da, Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Fatsa Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 Merhum TANDOĞDU için ilk tören 22 Ağustos Perşembe günü TBMM'de yapıldı. Törene, Tandoğdu'nun ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, eski bakanlardan AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin ile milletvekilleri ve Meclis bürokratları katıldı.

 Meclis'teki törenin ardından aynı günün akşamı TANDOĞDU'nun cenazesi memleketi Fatsa'ya getirildi. Fatsa'da Cuma günü saat 11:30'da CHP ilçe binası önünde TANDOĞDU için bir tören yapıldı.

Fatsa ilçe binası önünde yapılan törende bir kısa bir konuşma yapan Fatsa ilçe başkanı Doğan Çelebi’den sonra ise Dr.İ.Sami Tandoğdu’nun yaşam biyografisini CHP Fatsa ilçe sekreteri okudu.Milletvekili ve Dr.İ.Sami Tandoğdu’nun kısa yaşam biyografisi şöyle:

CANIMIZ, DOKTORUMUZ İDRİS SAMİ TANDOĞDU’ YU KAYBETTİK...

Fatsalılar canımız, sevgili doktorumuz İdris Sami TANDOĞDU’ yu kaybetti.

    1945 yılında Fatsa’ da doğan İdris Sami Tandoğdu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Fransızca radyoloji ve ışın tedavisi ihtisası yaptıktan sonra Uzman Tıp Doktoru olmuştur. Yurdun çeşitli il ve ilçelerinde radyoloji uzmanı olarak çalışan İdris Sami TANDOĞDU en son Çankırı Devlet Hastanesinden emekli olmuştur. 

        XXII.  dönem Ordu milletvekili olarak parlamentoya giren İdris Sami TANDOĞDU milletvekilliği döneminde Ordu’ nun parlamentoda temsilinde başarılı işlerin altına imzasını atmış, ilimizin can damarı olan fındığa sahip çıkarak meclisin önünde fındığın değer bulması için büyük bir eylem yaparak fındıkta yapılan haksızlıkları tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Sevgili Tandoğdu, milletvekilliğinin yanında asıl mesleği olan hekimliğini de ihmal etmemiş, bu alanda da hep halkının yanında ve hizmetinde olmuş, kimsesiz, sahipsiz, tedaviye muhtaç insanlara en ufak bir tereddüt göstermeden yardımcı olmuş, onların dertlerine elinden geldiğince çare olmaya gayret etmiştir. Bütün bunların yanı sıra yaşamı boyunca Cumhuriyetin temel değerlerini savunmada da en ufak bir tereddüt göstermemiştir.  Evli, 2 çocuk babası olan ve hayatının büyük bir bölümünü halkının hizmetine adayan bu değerli insan kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Anısı ve mücadelesi bizlere ışıklı bir yol olacaktır. Kendisine Tanrıdan rahmet, acılı ailesine, dost ve yakınlarına sabırlar dileriz. Işıklar içinde uyu Sevgili doktorum. 

 

Fatsa CHP İlçe binasındaki törenden sonra cenaze namazı için camiye kadar eller üzerinde ve tören mangasının omuzlarında yürüdü.

        Cuma Namazına Müteakip Fatsa Orta Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazına, CHP Genel Başkan Yardımcısı grup sözcüsü Prof.Dr. Haluk Koç, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu belediye başkanı Seyit Torun,Giresun belediye başkanı Kerim aksu İl Başkanı Osman Güngör, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatihan Ünal ve İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AK Parti Ordu Eski Milletvekili Eyüp Fatsa, CHP Ordu Eski Milletvekilleri Kazım Türkmen ve Av. Rahmi Güner, MHP İl Başkanı Cemal Enginyurt, MHP Fatsa İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun ve Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, Sanatçı Mehmet Gümüş, Prof. Dr. Süleyman Çelenk ve Dr. Mustafa Çukuryıldız, CHP Terme Belediye Başkan Adayı Dr. Bora Mutlu’nun yanı sıra, Tandoğdu Ailesi ve yüzlerce vatandaş katıldı. 

        Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ve Sanatçı Kadir İnanır’ın çelenkleri gözden kaçmadı.

         Tandoğdu'nun cenazesi toprağa verilmek için mezarlığa geldiğinde içişleri eski bakanı  İdris Naim Şahin,de katıldı.

         Tandoğdu’nun cenazesinde binlerce vatandaş katılırken bazı vatandaşlarım gözyaşlarını tutamayarak ağladığı da gözlerden kaçmadı.

          Toplumların değer yargıları vardır ki bunlar düğündür cenazedir bayramdır. Özellikle bayram ve cenazelerde insanlar bir arada ve küslükleri bir tarafa bırakıp acılarda ve sevinçlerde buluşurlar. Milletvekili Dr. Sami tandoğdunun cenazesi de bunlardan birisiydi. Özellikle son günlerde içinde bulunduğumuz siyasi atmosferde siyasi olarak bir birlerine rakip olan kişi ve kurumlar bu tür toplumun değerlerinin söz konusu olduğunda nasıl bir araya gelindiğini bu cenaze vesilesi ile kanıtlamış oldular. Aslında sevgili tandoğdu giderken bile insan sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu kanıtlamış oldu. Cenaze dolayısı ile bir araya gelen farklı görüşten de da olsa siyasi aktörler birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediler. Bu beraberlik mezarlıkta da böyleydi. Bu beraberlik Fatsa meydanında vatandaşlarla sohbet ederken de böyleydi. İşte vatandaşların aradığı tablo bu dedirten resimlere tanık olduk. Bir kez daha anladık ki Sevgili tandoğdunun ölümü bile bizlere ders verdi.

           1945 yılında Fatsa'da dünyaya gelen İdris Sami Tandoğdu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olup Ankara'da Yüksek İhtisas Radyoloji ve Radyoterapi İhtisası yaptıktan sonra, birçok hastanede uzman doktor olarak çalıştı. 22. Dönem Ordu Milletvekilliği yapan TANDOĞDU, Meclis'te yaptığı fındık eylemleriyle ulusal basının ilgi odağı haline gelmişti. Evli ve 2 çocuk babası olan Tandoğdu, 2011 Genel Seçimleri'nde CHP listesinden Ordu Milletvekili adayı olmasına rağmen milletvekili seçilememişti.

         22. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ordu Milletvekili Dr. İdris Sami Tandoğdu'nun cenaze törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı  Samsun Milletvekili ve grup sözcüsü Haluk Koç, cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

     Tandoğdu'nun vefatına çok üzüldüğünü , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak'tan dönmediğini ve bu nedenle cenazeye katılamadığını söyledi.

Koç:Bütün Fatsa ya orduya ve Karadeniz e "Baş Sağlığı Diliyorum"

 Koç: "Bugün burada değerli bir arkadaşımızı kaybettiğimiz için bulunuyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Irak'tan dönüyor bugün, bu nedenle katılamadı. Kendisini temsilen Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olarak ben, Grup Başkanvekilimiz ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Trabzon Giresun ve Ordu Milletvekillerimiz buradayız. Hayatın gerçekleriyle karşı karşıyayız. Ben bütün Fatsalılara ve Ordululara baş sağlığı diliyorum" dedi.

 Koç;Konuşmasının sonunda şunları söyledi:Tandoğdu'nun bölgenin sorunları için büyük mücadeleler verdiğini   "Sadece CHP'liler için değil, seçildiği ilin bütün insanları için ayrım yapmadan görev yapmıştı. Sayın Tandoğdu. Bölgenin temel sorunu fındık ile ilgili çıkışlarıyla Türkiye'de ve kamuoyunda yakından tanınan bir isimdi. Samimiyeti ve hoşgörüsünün yanı sıra mücadeleci bir insandı. Bölgesindeki tüm sorunları çözmek adına büyük uğraşlar verirdi. Partili partisiz ayrımı gözetmeden yardım isteğinde bulunan herkese elini uzatır ve elinden geleni yapardı. Bölgesinin duyarlılıklarını parlamentoda en iyi şekilde yansıtan bir milletvekiliydi. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.smi28-8-2013sami-28-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde