16 Nisan 2024

Prefabrik’te Başladı Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Devam Edecek…

  • PDF

pre6-8-2013Aybastı ilçesi Alacalar Beldesi Karacaçukur mahallesinde prefabrik okulda öğrenim hayatı başlayan Yakup TOK eğitim – öğretim hayatında karşılaştığı zorlukları aşarak büyük bir başarıyı yakaladı. Samsun Fen Lisesini ilçe 1.’si olarak kazanan Yakup TOK bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı.

 

Prefabrik okulda 4 sene okuyan ve daha sonra Şehit Yener ŞAHİN ilköğretim okulunda 4. Sınıftan 8. Sınıfa kadar taşımalı olarak eğitimine devam eden Yakup TOK dershanesiz ve zorlukları aşarak başarılı olunabileceğinin örneği oldu. İlçede çalışkanlığı ve başarıları ile takdir toplayan Yakup TOK Aybastı’da Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yapmış olan Beytullah GEÇTAN ile gazetemizi ziyarette bulundu. Ve prefabrik okuldan çıkan başarıyı bizlere şöyle aktardı:

 

‘’ Alacalar Beldesi Karacaçukur mahallesinde 4. Sınıfa kadar okudum. 4. Sınıftan sonra taşımalı olarak Şehit Yener ŞAHİN İlköğretim Okulunda devam ettim. Burada 8. Sınıfa kadar okudum. 2008 yılında Samsun Fen Lisesini ilçe 1.’si olarak kazandım. Fen Lisesini kazandığım sene İlçe Şube Müdürümüz Beytullah GEÇTAN hocamızla bir iddiaya girmiştim. Fen Lisesini kazandığım takdirde beni sırtında taşıyacağı sözünü aldım. Sene sonunda ben uğraşlarımın karşılığını almıştım ve Samsun Fen Lisesini kazanmıştım. Ve hocamız karne törenimizde beni sırtında taşıdı. Liseye 4 sene boyunca Samsun’da devam ettim. 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılında Samsun’da YGS –LYS sınavlarına girdim. Sınav sonucu MF*3 dalında 503 puan alarak Türkiye 2674.’sü oldum. Yerleştirme sonuçları ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandım. Aybastı’da ki öğrenci arkadaşlarımda çalışarak benden daha iyi yerler kazanacaklarına inanıyorum. Benim başarımda emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

Aybastı millieğitim İlçe Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde öğrencisine karşı sözünü tutan ve Yakup TOK’u sırtında taşıyan Beytullah GEÇTAN ise başarının çalışmaktan ve azimden geçtiğini, bütün öğrencileri sırtında taşımaya her zaman hazır olduğunu ve onlar için elinden gelenin en iyisini her zaman yapacağını söyledi. Okullaşmada büyük emekleri olan Beytullah GEÇTAN Karacaçukur Mahallesinde prefabrik olarak eğitim veren okulda okuyan öğrencilere de ön ayak olmuş ve taşımalı olarak Şehit Yener ŞAHİN ilköğretim okulunda daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamıştı. Öğretmenliğe Fatsa ilçesinde devam eden fakat Aybastı’daki eğitim koşullarını, öğrencileri heran takip eden Geçtan ‘’ bunlar gurur verici başarılardır. Bugün Yakup’un başarısıyla, yarın ise Yakup’ların başarılarıyla övünürüz inşallah.’’ Diyerek mutluluğunu belirtti.

 

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesin’i kazanarak ilçemize bu onuru yaşatan genç kardeşimiz Yakup TOK’a hayatının geri kalan süresinde başarılarının devamını dileriz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde