29 Mart 2024

Ev dalgalara yenik düşüyor

  • PDF

ev-10-7-2013Bolaman Beldesi, Güvercinlik Mahallesi, Asfalt Caddesi’nde sert esen rüzgar sebebiyle 3 metreyi bulan dev dalgalar sahil kenarında bulunan bir evi yıkarak yarısını kullanılamaz hale getirdi.

 Güvercinlik Mahallesin de yaşlı bir çiftin yaşadığı evin denize bakan arka tarafı kullanılmaz hale gelirken evde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan yaşlı çift yetkililerden yardım istediler. 

75 yaşındaki Şükrü Ergün ve 73 yaşındaki Halime Ergün isimli çift evlerinde yaşamanın hayati tehlikesi olduğunu belirterek; “maddi durumumuz iyi olmadığı için başka bir yere gidemiyoruz” dediler.

5 yıl öncesine kadar denizle ev arasında 10 Metre mesafenin olduğunu ancak zaman içinde denizde çıkan fırtınalar sonucu toprak kaybı yaşandığını ve denizin evlerinin yanına kadar geldiğini belirten Şükrü Ergün, “Bundan birkaç yıl önce denizin toprağı aldığını yetkililere bildirerek buraya dalga kıran yapılmasını talep ettik; ama sonuç alamadık. Dalga kıranlar olsaydı bugün evimiz bu duruma gelmeyecekti. Evimiz denize sıfır noktada kaldığı için, gidecek yerimiz de olmadığından  tedirgin yaşıyoruz. “ dedi. 

Evde yaşayan Halime Ergün ise: “Evde temizlik yapıyordum. Büyük bir gürültü duyarak kendimi dışarıya attığımda denizin dalgalarının evimizin yarısını yıktığını gördüm. Yardıma ihtiyacımız var. Yetkililer küçük de olsa bize bir barınak yapsalar çok memnun oluruz.” dedi.ev10-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde