19 Nisan 2024

Fatsa‘ya Trilyonluk Yatırımlar

  • PDF

f30-04-2014

Fatsa’mız yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede 3 milyon, eski para ile 3 trilyon gibi çok büyük yatırımlara kavuştu diyen Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil BEKYÜREK: ”Bu yatırımların geleceğini Ordu Milletvekilimiz Sayın İhsan ŞENER Şubat 2014 de yaptığı açıklamalarda bu yatırımların olacağını Fatsa halkına duyurmuştu. Ordu Milletvekilimiz Sayın İhsan ŞENER bu yatırımların Fatsa ya gelmesinde özellikle çok büyük şahsi gayretleri var. Tabiî ki biz eksik olan noktaları iyi belirleme ve yapacak kamu kaynaklarınızda iyi noktalara gitmesi noktasında çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarda Spor Bakanlığında takip edilince Fatsa’mızı yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre de 3 milyon eski para ile 3 trilyon gibi çok büyük yatırımlar almış oldu” dedi.

Bu yatırımlarla birlikte ek sahanın tribünlerinin yenilenmesi ve ışıklandırılmasının yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Halil BEKYÜREK; “Bu yatırımlar Fatsa’ daki amatör Futbol takımları için çok önemli. Çünkü takımların genellikle gece çalışmaları gerekiyor. Maalesef ışıklandırma olmadığı için takımlar bu sahalardan yeterince yararlanamıyorlardı. Bu sayede günün her saatinde idman yapılabiliyorlar. Bir de bu saha da tribünlerimizi yeniledik. Bilenler iyi bilir bu tribünler Fatsa ya yakışmıyordu. Çok kötü durumdaydılar bu da değişerek Fatsa’ mıza çok güzel bir tribün kazandırılmış oldu” dedi.

“Fatsa Şehir Stadı modern bir saha olacak”

Fatsa Şehir Stadının duvarlarını yenilenmesi ve ek tribün yapılması çalışmaları ile ilgili işlemlerinde başladığını söyleyen Halil BEKYÜREK; “Bura İçin yaklaşık 1,2 Milyon TL ödenek geldi. Bu konuda da yaklaşık maliyetler hazırlanıyor. Çevre duvarını ve ek tribünlerin durumu çok kötü ve tehlike arz ediyor. Biz bu yatırımı da bitirdiğimizde Fatsa Şehir Stadının çehresi değişecek ve daha modern bir saha olacak. Şu anda iddia ediyorum Türkiye’nin en güzel çim sahalarından birine sahibiz. Bunu biz söylemiyoruz dışarıdan gelen hakemler ve gözlemciler söylüyor. Bir de yatırım çalışmasına alınan ödeneğinin yakında geleceğini düşündüğümüz Fatsa 75. Yıl Spor Salonunun tadilat çalışmaları var. Bu yatırım alındığında Fatsa’mızın en büyük ve okul maçlarının genel olarak oynandığı sahamızın zemini, tuvalet ve lavaboları, dış boyası gibi yerleri komple bir tadilattan geçirilecek ve Fatsa’mıza yakışır bir salon olacağı inancındayım. Bu çalışmalar gerçekten Fatsa için ciddi anlamda gerekli yatırımlardı. Fatsa bu yatırımlarla daha iyi bir gençlik ve spor kenti olacağını düşünüyorum. Özellikle Gençlik ve Sporla yakından ilgilenen Ordu Milletvekilimiz İhsan ŞENER’e buradan Fatsa kazandırdığı bu yatırımlar adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Gezilerimiz tamamen ücretsizdir”

Fatsa da Gençlik alanında da çok güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Halil BEKYÜREK; ”Mesela Gençlik Merkezimiz kursları sayesinde bazı öğrencilerimiz bağlama, bazı öğrencilerimiz İngilizce bazı öğrencilerimiz ise Halk oyunları etkinlikleri katıldılar. Yine bakanlığımız tarafından organize edilen Seyyah Bizim İller Projesi Kapsamında bu yıl 160 lise öğrencimizi Amasya, Sinop, Trabzon ve Samsun ‘a gittiler. Bu geziler tamamen ücretsiz gezilerdir. Masrafları bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Bu aralar bakanlığımız tarafından yapılacak olan deniz ve doğa gezilerimiz olacaktır. Gençlerimiz bu konuda da Fatsa Gençlik Merkezinden bilgi alabilirler. Ayrıca spor alanında da Fatsa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz olarak çok iyi durumdayız. Özellikle bazı branşlarda çok iyiyiz. Taekwondo, Atletizm, Badminton, Güreş ve Halk oyunları gibi. Bu branşlardan birini anlatmam gerekirse mesela kendi branşım olduğu için anlatayım. Fatsa taekwondo da 2014 yılında Ordu da ve Türkiye de zirve yaptı. Anadolu yıldızlarında Mustafa YAYLA finale kaldı ve takım arkadaşlarını da finale taşıdı. Yine Çeyda GÜNEŞ 2014 yılına hiç yenilmedi ve şu anda Türkiye Finallerine gitmeye hak kazandı. Dünya şampiyonasına gidecek kadrosunun en güçlü adayları arasında. Yine çok yetenekli sporcularımızdan Songül AYDUVAN da 2014 yılında Dünya Şampiyonası seçmesine çağrıldı. Türkiye Finallerinde mücadeleye devam ediyor. Bir hedef koymuştuk inşallah bunu başaracağız. 4 yıl içinde dünya şampiyonasına gidecek bir sporcu çıkarmak. Buna Fatsalı sporcular çok yakın. Buna ben inandım Fatsa haklıda inansın. Tüm Fatsalıları Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ücretsiz kurslarına davet ediyorum. Buradan Etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Fatsa Kaymakamımız Bekir ATMACA ‘ya teşekkür ediyoruz.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde