28 Mart 2024

“Hamsiyi En Fazla 1 Ay Görürüz”

  • PDF

balikciBu yıl palamut balığının tezgâhlarda bol olması ve fiyatının düşük olması vatandaşları sevindirdi. 3 tanesi 10 TL’ye bile satılan palamut balığının bu bolluğunun hamsiye olumsuz etkileri ortaya çıktı.

Av sezonunun geç başlamasıyla birlikte bollaşan balığın besin ihtiyacı da bollaşınca bu ihtiyacını hamsiden karşıladı. Dolayısıyla 20 Ekim’de tezgâhları süsleyecek olan hamsiden bolluk beklenmiyor.

İlçemizde 35 yıldır deniz ve balıkçılıkla uğraşan Faruk Acet, palamut bolluğunun Aralık ayına kadar gidebileceğini belirtirken, hamsinin en fazla bir ay tezgahlarda görüleceğini söyledi. Acet; “Palamudun tanesi 4 TL’den başlıyor, boyutlarına göre 5 TL olabiliyor. Palamut bu sene çok bol. Bu bolluk tahminimce Aralık ayına kadar gidebilir” dedi.

Diğer balık fiyatlarında pek bir değişiklik olmadığını ifade eden Acet: “İstavrit 5 – 7 TL arası, barbun 15 – 20 TL, çupra levrek 15 TL, alabalık ve somon 8 – 10 TL arasında fiyat buluyor. Pek değişiklik yok” dedi.

24 metre yasağının işlerini etkilemediğini belirten Acet: “24 metre yasağı büyük balıkçıları ilgilendiriyor. Yani bizi ilgilendirmiyor. Biz küçük kayıklarla balıkçılık yaptığımız için bu yasak bizi pek fazla etkilemiyor.

“Hamsi en Fazla 1 Ay”

Ekim ayının 20’sinden sonra hamsi tezgâhlara düşer. 35 yıllık denizcilik tecrübeme dayanarak söylüyorum ki bu sene hamsinin varlığı bir ay ancak sürer. Çünkü palamudun, çinekop, lüferin bolluğu hamsinin bolluğuna engel oluyor. Sezonun geç başlaması nedeniyle balıklar iyice gelişiyor. Sezon geç başladığı için de bu balıklar hamsi tüketiyor. Yani palamut bol olsun büyüsün derken hamsiyi azaltıyoruz. Hamsi bizim sofralarımızın en güzel süsü. Ancak tahmin ediyorum ki 1 ay ancak sofralarımızda görürüz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde