25 Nisan 2024

‘Bir Söz Bir Saz’ Muhteşem Anlar Yaşattı

  • PDF

birsazbirsoz

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi tarafından organize edilen Bir Söz Bir Saz gecesi Fatsa Belediyesi Kültür sarayında izleyiciyle buluştu. Yerel sanatçıların sahne aldığı müthiş geceye katılanlar adeta sanata doydu. Geceye protokolden birçok isim katılırken vatandaşların da ilgi gösterdiği gözlendi.

Sunuculuğunu Kemal Koç’un yaptığı gecede Kaymakam Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da birer şiir okuyarak geceye katılanlardan alkış aldılar.

Gecede konuşma yapan başkan Nimet Koç: “Bir ülkede yoksulluğun ancak eğitimle, istihdamla ve üreterek yok edilebileceği anlayışıyla hareket eden derneğimiz; sosyal yardım, eğitim, sağlık, kültür ve sanat gibi konularda faaliyet göstermektedir.

Bu bağlamda biz de Fatsa şubesi olarak, ilçemiz şartlarında en elzem olduğunu düşündüğümüz eğitim ve sosyal yardımlara ağırlık vermekteyiz. Bu eğitim ve öğretim yılında 60 ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine katkı bursu vermekteyiz. Kültür ve sanatında toplumsal ihtiyaçlardan biri olduğu düşüncesi ile bu sanat gecemizi siz değerli konuklara hazırladık. Ülkemiz sanat hayatında rol oynadığını düşündüğümüz; şiirleriyle, besteleriyle birçok türküyü dillere yerleştiren değerli şair ve bestekârlarımıza, okuyucularımıza sanat hayatına kattığı zenginlikten dolayı müteşekkiriz.

Ahmet Haşim ‘Şiir bir hikaye değil, sessiz bir türküdür’ diye tanımlar şiiri.

Şiir; ekmektir paylaşılır, müziktir dinlenir, denizdir dalınır, gecedir hüzün verir, güneştir ısıtır, çiçektir bal verir, sudur can verir, ağıttır ağlatır şiir. Gecemizin ve Fatsa’mızın sanat hayatını zenginleştiren değerli şair, bestekar ve okuyucularımıza minnettarız.

Tüm faaliyetlerimizde yanımızda olan kamuoyuna dernek çalışmalarımızı tanıtmakta büyük etken olan basın ve medyamızın değerli temsilcilerine teşekkürler. Gecemize sponsor olan Dayı Yeğen Otomotive, Parlak İnşaata, Demircan İnşaata, Verezza Tüle, Mir Kuzey Gazetesine, Radyo Megaya ve gecemizin ev sahibi ilçemiz sanat ve kültür hayatını kolaylaştıran Fatsa Belediyesi Kültür Sarayına teşekkürler. Ve en önemlisi sizler olmasaydınız yapılan hiçbir şeyin güzelliğinin tadına varamayacaktık. Siz değerli konuklarımız bu muhteşem katılımla, gecemizi onurlandırdınız, şeref verdiniz.

Yürek dolusu teşekkürlerimizle şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

Gecede Volkan Odabaş, Gülay Abu, Hasan Gençay, Ali Bektaş, Azer Yaran adına Gürsel Oral, Mehmet Yerebasmaz adına Gürsel Oral, Ahmet Fidan, Avni Kaysal adına Kemal Koç, Dursun Ali Akınet adına Nimet Koç şiirleriyle, Hasan Bayar, Hülya Hakalmaz, Sinan Şahin Ata Bahri Çağlayan, Kandemir Kaytaz, Selahattin Aygün, Yüksel Kaytaz, Avni Kaysal türküleriyle geceye renk katan isimler oldular. Gecede bir şiir de Başkan Nimet Koç okudu. Koç, birçok alanda olduğu gibi şiirde de başarılı olduğunu gösterdi.

birsazbirso

birsazbirs

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde