23 Nisan 2024

AK PARTİDE İLÇELER TAMAM, GÖZLER İL KONGRESİNDE

  • PDF
Ordu’da AK Parti ilçe kongreleri Pazar günü itibariyle bitmiş oldu. Şimdi gözler il kongresinde.
İlçe kongreleri bilindik yöntemlerle tamamlandı. Listeler önce genel merkezin onayı, sonra delegenin ibrasına (onayına) sunuldu. Bu durum AK Parti kongrelerinde bir gelenek haline geldi. Kimse özgür iradesiyle çıkıp ben de adayım demiyor, diyemiyor.
Ancak Aybastı ilçe kongresinde ikinci bir liste çıktı. Kongre iki listeyle yapıldı. 300 delegenin 90 küsur oyunu ikinci liste aldı. 203 oyu da mevcut yönetim aldı. Aybastı’da medeni cesaret gösteren ikinci liste mensupları demokrasi adına olumlu bir davranış sergilemişlerdir. Aybastı dışında ikinci bir liste çıkaran ilçe olmadı. Genel merkez kimi onaylamışsa onlar görev aldılar.
Fatsa kongresi de tek listeyle sonuçlandı. Mevcut ilçe başkanı İsa Yüksel bir buçuk yıl önce atamayla ilçe başkanı olmuştu. Başarılı bir yerel yönetim seçimi geçirdi. Cumartesi günü kongreyle yeniden ilçe başkanı seçildi. Delege İsa Yüksel’i demokratik yollarla da ibra etmiş oldu.
İsa Yüksel, “SİYASETTE FATSA MODELİ” adını verdiğimiz yeni bir çalışma anlayışı ortaya koyduk. Aslında bu yöntem uyumlu çalışmayı getirdi,” açıklamasında bulundu.
“Fatsa modeli her kesimden görüşleri dinleyen, yapıcı eleştirilerden faydalanan, sivil toplum kuruluşları ile istişarede bulunan, şehrin dinamiklerini harekete geçirerek koordinasyon sağlayan bir model oldu.” diyen İsa Yüksel, “bunu da yerel yönetim kadrolarıyla paylaşarak hizmet üretme yolunu be-nimsedik,” dedi.
Yönetimde yer alanları gördüğümüzde genç simalar öne çıkıyor. Aralarında tecrübeli isimleri görmek de mümkün. Geçen hafta Kadın Kolları Başkanı olarak Elif Serdar atanmıştı. Elif Serdar aynı birimde uzun yıllar çalışmış bir şahsiyet. Tecrübeli.
19 yıl iktidarda kalmış bir partinin kongresinde olması gereken simaları gördük. Muhtarlar sanırım tam kadro kongredeydi. Doğal karşılamak gerekir. Çünkü hizmet iktidar kanadından alınıyor. Dolayısıyla muhtarların tam kadro kongrede yer alması yadırganamaz. Partinin gönüldaşları, sempatizanları, kayıtlı üyeleri, ileriye dönük beklentisi olanları da salonda hazır bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in katılımcılar arasında olmaması dikkat çekti. Sanırım kovid nedeniyle katılmamış olabilir. 
Etem Kibar konuşmasında belediye çalışmalarına değindi. Çöp, kapalı pazar yeri, mezbahane, meydan, asfalt ve beton yollar hakkında bilgi verdi. Uyumlu çalışmanın altını çizdi. Uyumdan vazgeçmeyeceklerini duyurdu. 19 ayda 19 araç alındığını duyurdu. Görev süresi olan 60 ayda 60 araç alınacağını müjdeledi. Bence güven verdi.
Yeni seçilen ilçe yönetimi ile görevde olan yerel yönetim 2023 başkanlık seçimlerine kadar görevde olacaklar. 
Yani 2023 geldiğinde 21 yıllık yıpranmış bir iktidarın arkasında görev yapacaklar. Dolayısıyla yerelde yapılacak olan olası başarılı işler seçimlere yansıyacak. İşleri zor olabilir. Başarısızlık durumunda iktidarlarına faydalı olamazlar. Gerçi Karadeniz seçmeni iktidarın her seçimde yanında olmuştur. Gelecek seçimlerde de bunun aksi olmayacaktır. Karadenizli seçmen her daim uysal olmuştur. Kolay kolay tercihini değiştirmiyor.
AK Parti Ordu il merkezinde problemli.
Şimdi gözler il kongresine çevrilecek.
Müthiş bir mücadele verilecek.
Geçen hafta sosyal medyada Engin Tekintaş il başkanı oldu. Oysa bu paylaşım siyasette bir yıpratma taktiğidir. Engin beyin olmamasına işarettir.
Mevcut il başkanı Halit Tomakin’in karşısında ciddi asılanlar olacaktır. Eğer uyumlu bir liste yapılmazsa il merkezinde ciddi kırılmalar, kavgalar ve kopmalar yaşanabilir. 
Halit Tomakin’de yerel seçimlerde partisi adına başarılı bir sınav vermiş siyasetçidir. Bir dönem daha yol verilebilinir. Tabii ki bu reisin gözüne ne kadar girdiğine de bağlıdır.
Ordu’da 20 belediyenin 19’u AK Partide. Bu başarı mevcut il başkanının başında olduğu teşkilat mensuplarıyla kazanıldı. Eğer siyasette vefa varsa Halit Tomakin ve ekibine bir dönem daha görev verilebilinir. 
İlçe kongrelerinin bitmesiyle AK Parti teşkilatları ağır bir yükü de üzerlerinden atmış oldular.
Bu vesileyle yeni seçilen tüm ilçe başkanları ile Fatsa ilçe başkanı İsa Yüksel başkanımıza ve eki-bine hayırlı olsun der, başarılı çalışmalar bekleriz.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde