28 Mart 2024

BRAVO; ETEM KİBAR

  • PDF
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ FATSA BELEDİYESİ”
O kadar çok özlemişiz ki; kurumların önündeki “TÜRKİYE CUMHURİYETİ” ibaresini… Fatsa Belediyesi de yeni hizmet binası tabelasına bu ibareyi yazınca mutluluktan göklere çıktık sanki…
Sosyal medyada ciddi karşılık buldu.
Yüzlerce olumlu yorum yazıldı.
Yerel siyasetçilerden desek geldi.
Sağduyulu tüm kesimler taktir etti.
Halkımız  T.C.’nin kaldırıldığı bu süreçte Fatsa Belediyesinden böyle bir tavır gelince mutlaka içindeki T.C. sevgisini dışa vurdu.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar’a da destek yağdırdı.
Bu ibareyi kaldıranlara da lanet yağdırdı.
T.C. ile derdi olanlar 15 Temmuz’da kendilerini yeterince gösterdiler. Bunların kimler olduğunu biliyoruz. Hatırlatmamıza gerek var mı? İş tutanları da bu toplum unutmuyor. Ve daima hafızasında tutuyor. Korkularından veya aynı yolun yolcuları olmalarından ötürü bu ibareleri kaldıranları da unutmayacak. Hizmetsizliklerinin unutulmadığı gibi… Memlekete hizmet zafiyeti geçirtenleri de…
Fatsa’da yerel yönetim seçimlerinde seçmen tercihi hep merkez parti siyasetçilerinden yana olmuş. 1979-1980 yılları arasında 10 aylık olağanüstü süreç hariç hep merkez partilerin adayları seçim kazanmış. 1980 sonrası yerel siyasette de sürekli sağ partilerin politikacıları seçimleri kazanmışlar.
Dolayısıyla Fatsa Belediyesi tabelasının önüne yeniden T.C. ibaresinin yazılmasının Fatsa’da ciddi karşılık bulması halkımızın cumhuriyet değerlerine verdiği önemi ve onu sahiplenmeyi de ortaya koyuyor. Merkez sağ ve sol politikacılar CUMHURİYET VE ATATÜRK değerlerine her zaman bağlı kalmışlardır. Demokrasiye hep inanmış ve demokrasinin hep gelişmesinden yana tavır koymuşlardır.
Şimdi T.C. ile barışık olan yöneticiler kurumlarının tabelalarının önlerini dolduruyor, Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkıyor.
Bravo; Etem Kibar. Bu düşüncenle ne kadar “VATAN SEVER” olduğunu da göstermiş oldun. Türkiye Cumhuriyeti olmadan toplumun olmayacağını da…
İtirazı olan var mıdır acaba!!!
* * *
Büyükşehir belediyemiz Fatsa sahiline yeni proje hazırlıyor.
Bunu Fatsa Belediye başkanı Etem Kibar’dan öğrendim.
Sayın Kibar’la telefon görüşmemizde Fatsa sahilinde yarım ay şeklinde 100 dönümlük bir dolgu alanı yaratılarak büyük bir proje üretileceği bilgisine ulaştım.
Fatsa İskelesinin de bu projenin bir parçası olacağını.
İskelenin kapatılması üzerinden politika yapanlar sanki liman kapatılıyormuş söylemleri içindeler. Oysa iskele ile liman ayrı ayrı unsurlar. Liman kapatılmıyor aksine büyütülüyor. Çünkü Fatsa limanının kapanması asla kabul edilemez bir durumdur. İşlemlerin limandan yapılıyor olması ve iskelenin de büyükşehir projesine dahil edilip halkımızın hizmetine sunulmasında ne sakınca olabilir.
Turizm adına ilgi çeker.
Makuldür ki; iskele için düşünülen yapılanma olabilse de Fatsa’nın sembolü haline getirilebilse.
Başarılsa da bir simgeye dönüştürülebilse...
Düşünsenize iskeleye yük kamyonlarının girmediğini, caddenin yayalaştırıldığını, tarihi çınar ağaçlarının arasından ve yeni peyzaj çalışmalarıyla birlikte,harika yeşil alanların yapıldığını…
Yeşillikler içinden gidilen bir iskeleye sahip olmak güzel olmaz mı? Devir değişiyor beyler. Yeni ufuklara açılmamız lazım.
Yine Etem Kibar’la görüşmemde; iskeleden yükleme boşaltma işlemi olmayacak ancak bu işlemler limandan yapılacak. Bunun için de liman mendireğinin uzatılması gerekecek.
Bu da bir yatırım gerektiriyor. 
Limanın büyütülmesi için girişimlerin yapıldığını ve ilgili bakanlıkla istişarelere başlandığını da biliyoruz.
İktidar milletvekillerine yeni bir iş daha çıkmış oluyor. Hatta burada iktidar ortağı milletvekili Cemal Enginyurt’a da görev düşer.Büyük ortak vekilleri başaramazsa Cemal Enginyurt başarsın istenir.
İktidarda birlikte ittifak değiller mi?
Başkan Kibar’ın beyanlarına göre Evkaf Mahallemizdeki çöp alanı ile ilgili de yeni tahsisler yapılacak.
Hazırlık çalışmaları öncesindeki hedefler şöyle: Fakülteler için 60 dönümlük bir arazi, adliye sarayı için arsa, belediye hizmet binası için arsa, spor tesisleri alanları ve millet bahçesi yapımı için geniş park alanları.
Denilecektir ki; belediye binası da nereden çıktı.
Yeni binaya geçmeden yeni yer mi ayrılırmış?
Ne diyelim bu soruyu da o binayı yapanlar cevaplasın.
Evkaf Mahallesi çöp alanı yapılanması ayrıntılarını sonraki haftalarda daha açık şekliyle bilgi aldıkça paylaşabileceğiz. Şu an tartışılsın isterim.
İyi haftalar…
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde