25 Nisan 2024

FATSA’YA AĞIR CEZA MAHKEMESİ VE ERGÜN TAŞÇI’YA VER YANSIN

  • PDF
      Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde meclisin ve bürokrasinin çalışma ve etkin olma durumunun sürekli tartışıldığını biliyoruz. 
Bu yeni sistemde milletvekillerinin pasivize olduğu tartışmalarına da daima tanık oluyoruz. 
       Atanmışların, yani bakanların cumhurbaşkanı atamasıyla geldikleri için milletvekillerinin bakanların yanında pek fonksiyonlarının  kalmadığı varsayılıyor. Bu durumdan da vekillerin ciddi rahatsızlık duydukları biliniyor. Hal böyle olunca vekiller pasif konuma düşüyor.
       Geçen hafta AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı “FATSA’YA BÜYÜK MÜJDE” başlığı altında; basına servis ettiği haberde Fatsa’ya Ağır Ceza Mahkemesi açıldığını duyurdu. 
      Vayyy!!! senmisin bu haberi duyuran. 
       Ergün Taşçı’ya yüzlerce eleştiri havalarda uçuştu. Sosyal medyada klevya kahramanları aldılar sazı ellerine çaldılar da çaldılar. Ergün Taşçı’yı yerden yere vurdular. 
       Efendim; “Sanki fabrika açmış mış” “Seçim sonrası sanki Ordu’ya gelmiş miş” “Bu da övünülecek bi şeymiy miş” “Oldu olacak bari bir de cezaevi yaptırsay mış”         “Mahkeme açmak övünülecek bir işmiy miş” tarzında yüzlerce geyik.
        Kısaca; Ergün Taşçı’ya ver yansın da ver yansın yapıldı durdu.
 
       Fatsa’nın Ağır Ceza Mahkemesi müracaatı geçen yazın Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu tarafından yapılmıştı. 
Adli açıdan gerekli görülmüş ki, vatandaşlarımızın adliye hizmetlerinden daha yakın mesafede faydalanması adına Adalet Bakanlığına yapılan müracaatın sonuçlanması da bu günlere denk gelmişti. 
 
      Bu müracaat tabii ki Ergün Taşçı tarafından da takip edilerek bir bürokratik kurum daha ilçemize kazandırılmıştır. 
     Ergün Taşçı ve Başsavcımız Özcan Çabukoğlu’na teşekkür edilmeli. 
     Niye; hizmet verecek bir kurum daha milletin ayağına gelmiştir. 
     Zaten coğrafik konum itibariyle Fatsa’nın adli yükü çok fazla. 7 ilçe Fatsa’yla bağlantılı. Dolayısıyla doğru bir karar verilerek hizmet milletin ayağına getirilmiştir.           Bunda eleştirilecek bir durum olmaması gerekir. Tabii ki; her birimizin bakış açıları farklı olabilir. Fakat bence yapılan iş doğrudur. 
     Ancak Ergün Taşçı’dan daha büyük projeler beklemek de hakkımızdır. 
Örneğin “Fatsa Çevre Yolu” projesini sormak isteriz. Fatsa’ya yeni bir fakülte isteriz. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma bedellerinin akibetini bilmek isteriz. Yerel yönetimlere kaynak aktarmadaki çalışmalarını açıklasın isteriz. Yine yerel yönetimlerin çalışma dönemi olan yaz aylarının boşa geçmemesi adına hedeflediği bir planlamanın öncülüğünü yaparak, şahsına münhasıran projesi olup olmadığını bilmek isteriz. Bu planlamayı Fatsa olarak değil bütün büyükşehir sınırları içinde bulunan her merkez için ayrı ayrı düşünmesini bekleriz. 
      Çünkü Ergün Taşçı verici olacaktır. Verdiği hizmet övülecek, yapamadığı işler eleştirilecektir. Küsmeyecek, darılmayacaktır. 
      Hatta yerel seçimlerde de aday belirlemede etkin rol alarak kadroyu kurmuş ve çalışma arkadaşları açısından da önünde engel kalmamış, kendisiyle uyumlu bir kadroyu da inisiyatif alarak kurmuştur. 
     Yani un var, şeker var, yağ var... 
     Geriye kalan helva yapmaktır.
     Haydi kolay gelsin...
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde