28 Mart 2024

SALGIN-ETEM KİBAR-23 NİSAN

  • PDF
Korona denilen illetin etkilerini ve yarattığı korkuları atabilmiş değiliz. Dolayısıyla alınan tedbirlere sağlığımız açısından en üst perdeden uyum sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu canavar saldırganın görüntüsü yok. Nerede ve ne zaman bulaşacağı meçhul. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Alınan tedbirlere sağlığımız açısından harfiyen uyum sağlamak lazım. 
Yerküre üzerinde 20. Yüzyılda iki kez dünya savaşı yaşandı. Bu savaşlarda büyük kayıplar verildi. Yaşadığımız 21. Yüzyılda da bu salgına biyolojik savaş diyorlar. Emperyal güçler büyük olasılıkla güç denemesi yapmaktalar. Bu virüs belki de bilinçli olarak laboratuvarlarda üretildi ve salındı. Bunun böyle olmadığı şu an itibariyle ispat edilemedi. Bu teorinin gerçekliği önümüzdeki günlerde veya yıllarda ortaya çıkacaktır. Ancak bir belirsizlik mutlaka var.
Salgın krizi bittiğinde ne gibi hasarlar bırakacağını şimdiden görür gibiyiz. Olasılıklar çerçevesinde yeniden bir düzen kurulacak. Yeni kurulacak olan düzende kimler yoluna devam edecek, kimler yolda kalacak göreceğiz. 
Esas olan yeni dünya düzenidir. Salgın krizinin bitiminde ekonomik krizlerle karşı karşıya kalacağız. Bu kesin. Geleceğimiz her durumda felaketleri de beraberinde getirecek. Umarım çok kayıplar yaşamayız. Büyük çöküşlere tanık olmayız. 
Bir yandan salgınla mücadelede edilirken, bir yandan da hizmet kervanının yürümesi gerekiyor. Hizmet alanlarında çalışmalar mükemmel bir mücadele ile devam ediyor. Hem virüsle mücadele, hem de sahada hizmet üretme mücadelesi veriliyor. 
Bunu yerel yönetim çalışmalarında net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. 
Yerel yönetimler virüsle mücadelenin yanı sıra  yapılması gereken yerel hizmetlerde de aksama yaşatmıyorlar. 
Fatsa Belediyesi çalışmalarına bakarsanız, bu tespitin ne kadar doğru olduğunu görmek mümkün olur. 
Hava koşullarının müsait olduğu bu günlerde Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar’ı alanda görmek mümkün. Tüm sahada çalışmalara tanık olmak mümkün. 
Bu çalışmalar tamamıyla altyapıya dönük. Dökük halde olan cadde ve sokaklarda asfalt çalışmaları mevcut. Yer altına konulacak tüm unsurlardan sonra üst yapılar asfaltla kaplanıyor. 
Fatsa Belediyesinin hizmet üretiminde büyükşehir belediyesinin de katkısı bilinmeli. Fatsa’da Kapalı Pazaryeri başta olmak üzere OSKİ yatırımlarında büyük destek veriliyor. Bilhassa “Bolaman Havzası Projesi” başladığında büyükşehir belediyesinin katkısı ve ağırlığı daha çok anlaşılacak. “Bolaman Havzası Projesi” başlı başına Fatsa’ya yapılmış bir proje olacak. Bittiğinde de Fatsa ve hinterlandında yeni gelişme ve kalkınma hamleleri başlayacaktır. 
Fatsa Belediyesi hem salgınla mücadelede hem de hizmetlerin aksamaması adına sahada ciddi performans sergilemekte. 
Başkan Etem Kibar öncülüğünde belediyemizin yeni çalışma kadrolarını tebrik ediyoruz. Memleketin ihtiyacı olan hizmetleri aksatmadan yürütmelerini bekliyoruz.
* * *
Yarın 23 Nisan.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yıl dönümü.
Bu kuruluş yılı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş. Dünyada başka bir benzeri de yok. 
Ancak 100. Yıl etkinlikleri bu yıl kutlanamıyor. Çünkü yerkürede ciddi bir salgın var. Bütün dünya salgından korunmak için karantina altında. Virüsün yayılmaması için yakın temastan kaçınmak gerekiyor. Dolayısıyla karantinalı günlerden geçiyoruz. O halde çocuklarımızı risk altına atmamak adına toplu alanlarda bayram kutlamak olanaksız oluyor. 
23 Nisan tarihinin ülkemiz için önemi tartışılamaz. 23 Nisan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı yolun başlangıcıdır. Buradan tarih dersi verecek değiliz. Tabii ki 100 yıllık geçmişimizi de anmak gerekir diye düşünürüz. Bağımsızlık mücadelesinin mihenk taşlarını unutmamalıyız diye anımsatmalar yaparız. Milli bayramlarımızın ulus olarak hangi anlamları taşıdığının önemini hatırlatırız.
Yine 23 Nisan’lar bir milletin yok olmaktan kurtulup, emperyalizme karşı milli mücadeleye kalkışan bir toplumsal direnişin gurur günüdür. Tam bağımsız Türkiye’nin ayak sesleridir.
Başarılı olunmuş mudur?
Hiç şüphe yoktur. 
Tartışılması bile abesle iştigaldir. 
Müthiş bir ruh haliyle dünyaya kafa tutulmuştur. Emperyalizmin bütün argümanlarıyla birlikte yüklenmesinin karşısında müthiş bir direniş sergilenmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin daha nice 100 yıllar yaşaması dileklerimizi her daim haykırmaktayız.
Gelişerek, güçlenerek büyümemizi, ezilen toplumlara desteklerimizi, emperyalizmin azgın pençesine kapılmamamızı unutmamak adına 23 Nisan’ları unutmamalıyız.
Bu milletin bağımsızlık için gösterdiği duyarlılığı her daim hafızalarımızdan çıkarmamalıyız. 
23 Nisan’lar gurur günleridir. Bir yok oluşun bittiği yeniden var oluşun başlangıcıdır. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde