28 Mart 2024

YENİ İSLAMCILARIN YENİ TÜRKİYESİ

  • PDF

          Senin tek derdin bu sınırlar içinde yaşayan herkes Türk’tür; senin tek derdin yeni bir dil, yeni bir din oluşturmaktır. Gavur’un eliyle, senin derdin buydu… Senin baban buydu... Senin baban yaktı bu çocukları, sen yaktın…. Bu çocukların katili sensin. Yasakladın sen, din eğitimini, bu insanların kuran öğrenmesini yasakladın. Devletten köşe bucak kaçarak dinini, imanını öğrenmek peşinde olan bir toplum düşünebiliyor musun? Onlar bir tane evladımızı, o gencecik çocuklarımızı sen yaktın…. Sonra çıkacaklar medyaya, sorumlu arayacaklar. Ölen Müslüman, suçlanan Müslüman... Yeter artık.

       Ben Anadolu çocuğuyum abicim.  Senin gibi burjuva çocuğu değilim. Biz Apartman çocuğu değiliz. Biz bu memleketin sesiyiz. Biz bu memleketin sahibiyiz. Sen değilsin. İnsanların inançlarını zorladın. Ezanlarını sen yasakladın. FETÖ’yü de sen yaptın. Din eğitimini yasakladın. Senin sarıldığın o cumhuriyet yaktı çocukları.

       PKK’yı da sen oluşturdun. Senin sistemin oluşturdu. Senin sistemin yaktı. Şimdi sorgulayacaksın, şimdi yetkili arayacaksın. Öldürülen biz, suçlanan biz…

       Aynı şeyi Kürt kardeşim de söylüyor. Sen yaptın. Senin sistemin yaptı. O Kürtlerin üzerine devlet diye baskıyla gittin bu oldu işte. Öldürülen Kürt suçlanan Kürt….”

      Bu cümleler, AKİT TV sunucusunun konuşmasından; konu malum, Adana’da 11 evladımızı kaybettiğimiz yangın….

      Hemen belirtelim; bu yangında taksirli suçu olan varsa, gerekli incelemelerin ardından tabi ki cezalandırılır. Kaza ise bir daha olmaması için devlet gerekli geniş çaplı önlemleri almalıdır. Bunu görmemek ya art niyettir ya da suçu ihale etmektir.

      Yukarıda konuşma metni, açık bir şekilde art niyet içermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı bir manifestodur. Sistemle, cumhuriyetle, kurucu değerlerle kavgadır. Mesele yangın faciası değildir. Zira konunun muhatapları değiştiğinde aynı mantığın kurulması gerekir.

      Bir dini cemaate ait olan bu yurt değil de, diyelim ki sıradan bir kreş olsaydı, bu sözler söylenebilir miydi? Mesele açık bir şekilde sistem düşmanlığına meşru zemin arayışıdır. Ve maalesef bu zemin yanarak ölen 11 evladımız üzerinden sağlanmaktadır. Madem mesele yangın değil şimdi biz de sözlerin sahibi zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile olan kavgasını tartışalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyorum çünkü sözlerin sahibi bazı hususlarda bizzat devleti suçlamıştır. Ve bu topraklardaki tek devlet de, zoruna giden olsa da olmasa da, laik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.

        Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir tarihte Kur’an ve din eğitimi/ öğretimi yasaklanmamıştır. Diyanet  Teşkilatı kuruluşundan ( 1924) bu yana bu görevi yerine getirmektedir. İmam Hatipler de aynı yıllardan itibaren bu hizmeti vermektedir. Devletten köşe bucak saklanan FETÖ gibi asıl amacı din eğitimi olmayan, devlete sızmak isteyen yapılardır.

        Biz ölüyoruz biz suçluyoruz, ülkenin sahibi biziz sen değilsin gibi ifadeler bilinçli bir şekilde topluma nifak tohumu serpmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı BİZ kelimesinde temsil edilir. Apartman çocukları da temsil edilir. Rezidanslarda oturan yeşil sermaye de, En lüks arabalara, ciplerine binen türbanlı bacılar da, Gemisi olan da… Gemisi olandan da burjuva mı olur?

       Evet cumhuriyet olmasa da o yurt, o çocuklarımız yanımızda belki de. Çünkü muhtemelen, belki Fransız, belki İtalyan, belki Yunan ülkesine kalacak olan Adana’da o yurt da olmazdı.

       Gaybı Ancak Allah bilir. Bizim bildiğimiz 15 senedir bu ülkede AKP’nin tek başına iktidar olduğu. Yanan çocuklar 10-12 yaşında. Doğduklarında da eğitim hayatları boyunca da iktidar hep AKP idi. Yasama, Yürütme, Yargı, bütün erkler, bütün bürokrasi, bütün maddi anlamda güçlü vakıflar, STK’lar, birçok basın organı hepsi AKP’nin kontrolünde. Cumhuriyet dediğin bunlar zaten. Şimdi bu çocukları sen yaktın deyip cumhuriyeti suçluyorsan, bu adresleri verdim, suç duyurusunda bulunabilirsin! Kalın Sağlıcakla!

  

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde