28 Mart 2024

AKP SİLKELENMELİDİR

  • PDF

CHP için şans artarak devam ediyor. Şans sözcüğünü partiye indirgememiz doğru olmaz. O şans bütün ülkenindir.

Derler ya insanlar kendi şanslarını kendileri yaratır. Durup şansın kapılarını çalmaları beklenmemeli. Çarkı feleğin dönmesi sonucu kadere razı gelmenin aymazlığını kabullenemeyiz. Bizi yönetecek siyasilerin kimliklerine dikkat edip tercihimizi yapmamız kaçınılmazdır.

12 yıldan fazladır ülkeyi yöneten anlayışın kazanımı sadece kutuplaşma ve yoksulluktur. Kazanım değil elbette. Olumsuzluklardan kazanım elde edilemez. Kar edilebilinir ise de onlar haksız ve fırsat eşitliği olmayan kazançlardır.

Bir ülkede toplam gelirin yüzde 56’sını nüfusun, ancak yüzde 1’i elde ediyorsa orada bir yanlışlık var demektir. Bu sonuç normal rekabet sonucu oluşacak durum değildir. Fırsat eşitliğinin ve demokratik düzenin işlemediği, dahası müdahale edildiği ortamlarda böylesi anormal sonuçlar çıkacaktır.

AKP hükümeti her alanda olduğu gibi ekonomideki paylaşımda da başarısız olmuş ve bunu hiç dert edinmemiştir. Yanlış, hatalı ve hukuksuz olduğunu bile bile icraatlarını sürdürmüş, zengin ile yoksul arasında derin uçurumlar açmıştır. İki insandan biri zengin diğeri ise yoksul konumundadır. Arası kalkmış, kademeler yok olmuştur.

Halkın durumu içler acısıyken AKP’nin eski başkanı kendine dünyanın en gereksiz ve en şatafatlı ikametgâhını yaparak yurttaşlarıyla adeta dalga geçmiştir. 2250 odalı, içi son derece lüks aksesuvarlarla döşeli sarayla kendini tatmin yolunu seçen anlayışı tekrar iktidar yapacak seçmenin sızlanmaya hakkı yoktur. Sızlanmayanlar, hatta memnun olanlar da vardır muhakkak. Paylarına razı olmuşlardır. Karın tokluğuna yaşamayı kaderleri olarak görüyorlarsa kendileri bilir.

CHP bu ve bunun gibi yanlışları uzun zamandır tespit etmiş, kamuoyuyla paylaşmak istemiştir. Havuz medyasının tüm yalakalıklarına karşın projelerini duyurmayı başarmıştır. Yurttaşlarımızın bu kâbustan uyanmaları kendi iradelerindedir. Kazanacakları sadece ekonomik getiriler olmayacak siyasal anlamda da başı dik onuruyla dünya ülkeleri arasında saygın yerini tekrar elde edecek konuma geleceklerdir.

Anlaşılacağı gibi kaybedilen sadece ekonomik değerler değildir.  Ulusu ulus yapan saygınlığıdır.  Kişisel ihtiraslar için ülkenizi küçük duruma düşüremezsiniz. AKP hükümetleri bunu da başarmıştır. Özelleştirmelerdeki ihalelerden tutun da demokratik eylemlerin yasaklanıp, polisçe şiddet eylemlerine dönüştürülmesine kadar tüm yaptırımlar ülkemiz üstünde kara bulut olmuştur.

AKP miadını doldurmuştur. Silkelenip dışlanmasının zamanı çoktan geçmiş, işledikleri suçlardan yargılanmalarının önünün açılması zamanı gelmiştir.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde