28 Mart 2024

DOĞAYI KUCAKLAMAK

  • PDF
5 Haziran Dünya Çevre günüydü. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği olarak basın açıklamasında bulunduk.
 
Etkinliğimizi halkımıza duyurmak için çeşitli yolları denemiş olmakla birlikte, bir de belediye anonsundan duyuralım diye düşündük. Ancak dilekçeyle başvurmamızı dahi dikkate almayan Fatsa Belediyesi etkinliğimizi halkımıza iletmedi.
 
Biz Doğa ve Çevre Derneğiyiz. En üst kademedeki mücadelemiz siyanürle altın ayrıştırılan madenle ilgilidir. Altın madenin çıkarılması şekli ve sonuçlarını hemşerilerimize anlatmak derneğimizin görevidir. Fatsa Belediyesi ve dolayısıyla başkanı bu etkinliği anons etmeyerek emperyalist işbirlikçilere kıyak geçmiştir.
 
AKP’li başkanın bu duyarsızlığı şaşırtıcı değildir. Ülkenin dört bir yanında uygulanan doğa tahribi ve talanı iktidar anlayışının rant getirisinden kaynaklanıyor. Bir iktidar düşünün ki işbirlikçilerine çıkar sağlamak için ülkenin yeraltı ve yerüstü tüm kazanımlarını peşkeş çekiyor.
 
Bu tipik AKP anlayışının desteği, şüphesiz seçmenleridir. Basın açıklamamız o tabana da yönelik olacaktı. Amaçları seçmen tabanını bilgisiz ve duyarsız bırakma çabasıdır. Yazık ki Fatsa Belediyesi bu yoz çabanın maşası olma gafletine düşmüş görünüyor.
 
Fatsa Doğa ve Çevre Derneği olarak, bu pandemi ortamında dahi çalışmalarımızı titizlikle devam ettirmeye çalışıyoruz. Doğa ve Çevre karşıtları, karşıtlarımızdır. İktidarın doğaya bakışı, onu yok etme pahasına kaynaklarını kullanma, kurutma eğiliminde. Dolayısıyla yerel yöneticileri de öyle olmak zorunda bırakıyorlar. Şahsen hallerine acıyorum. Ya doğa talanına göz yumacaklar ya da saf değiştirip çevreyi kucaklayacaklar. İkisi birden olmaz.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde