28 Mart 2024

VİRUSE KARŞI İMAM

  • PDF
Ne zaman güzel şeyler yazacağız! Ne zaman umudumuzu, mutluluğumuzu paylaşacak iyi haberleri taşıyacağız.
 
Uluslar, küresel boyuttaki sıkıntılarını olanakları ölçüsünde mantıklı bir şekilde çözümlemeye çalışırken, bizde ise durum içler acısı. Bir ülke bu kadar mı kötü yönetilir?
 
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacakmış. Yani beş gün öncesinden haberdar edildik. Eksiklerimizi tamamlamak için bolca zamanımız olacak. İki saat kala değil. Deneme yanılma yöntemiyle yönetiliyoruz.
 
Deneme yanılma yöntemi, herhangi bir konuda hiçbir fikri olunmaması halinde uygulanacak son çıkar yoldur. Bir ülke yönetimi düşünün ki karşılaştığı kriz ortamında yapabileceği tek şey ya tutarsa beklentisi!
 
Haftalarca sokağa çıkma yasağı uygulansın denildiği halde muktedir, kulak arkası yaptı. Sonra bir gece ansızın uygulamaya geçirtti. Sonrası malumumuz.
 
Ben şunu anlıyorum ki birileri kendisine doğruyu söylese de fikir ya da düşünce kendisinden çıkmayınca konuyu dikkate almıyor. Kendisini başkaları yönlendirmiş gibi hissediyor. Bilmiyorum psikolojide bunun bir tanımı var mı? Bunun bir benzerini bağış kampanyalarında da gözlemledik.
 
Yasak konusu kara mizaha dönüşüyor. Beş gün sonrasına randevu verildi. Bay Corona da ateşkes ilan etti zaten. O da yorulmuş olmalı ki köşesine çekilmiş, antrenöründen taktik alıyor. Gong sesiyle boks….
 
Bu maçta gerçek olan bir şey varsa bir hayaletle kapışıyoruz. Bizi iyice analiz etmiş rakibe karşı, antrenör olarak kabullenmek zorunda kaldığımızsa bir imam.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde