28 Mart 2024

YA BİLİM BAŞA YA DA KARGA….

  • PDF
   Yardım ya da bağış ne fark ederki… İçinde bulunduğumuz bu kritik günlerde dayanışmaya çelme atacak sözcük oyunlarına ne gerek var.
Dünyamız geçirdiği evrimi gözler önüne seriyor. Bilim ve teknoloji ve dahi akıl, insanlığın lehine uğraş veriyor.
 
  Süper devlet diye adlandırdığımız ulusların yöneticileri dahi egolarından dolayı yurttaşlarını büyük risk altına aldılar. Ölümler, ihmaller yaşadığımız yüzyıla hiç yakışmıyor.
 
  Anlıyoruz ki dünyadaki bazı iktidar unsurları bilimi ve bilim insanlarını dikkate almamış hatta küçümsemişler. Geçmişte bilim için çalışan, çeşitli dinlerin ve dogmaların baskısı nedeniyle yaşamlarını kaybeden cesur bilim insanlarının çabalarını yadsıyamayız.
 
  Bugünlerde keşfedilen buluşlar sıradan yenilikler olarak değerlendiriliyor. Her ne kadar günlük yaşamımızı kolaylaştırıp hayatımıza renk katsalar da yeterince önemsenmiyor. Ancak insan yaşamı bir şekilde önlenemez bir tehdit altına girdiğinde, bilim ve bilim insanlarının çalışmaları alkışlanıyor.
 
  Hadi din adamları, kitabı ne olursa olsun, okuyun üfleyin, savuşturun şu hayalet virusü de görelim! Dünyanın çeşitli ülkelerinde başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları yaşamlarını kaybetme pahasına uğraş veriyor. Bilimin getirilerini değerlendirip çözüm üretiyorlar. Bizimki de diyor ki sabırla duayla çözeceğiz inşallah…
 
   Balkon muhabbetinin yerini alkış almış. Devlet bütçesinden en büyük payı hangi kurum alıyor? Dünyaya egemen olan bilimi, dogmalarla bastırmaya çalışacağınıza, bilim insanlarının alt yapısını güçlendirecek, onları onurlandıracak sosyal ve ekonomik koşulları sağlayın. Unutmayalım ki; Dünyadaki en hakiki mürşit ilimdir, fendir... Gaflet içinde olanların mürşidiyse kargadır.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde