29 Mart 2024

CORONA & SİYANÜR

  • PDF
Şimdiki ulusal gündemimiz Corona Virüsü. Salgını ilk günlerde umursamaz gören ülkeler hatalarını itiraf etseler de yıkım dünyamızı tutsak alıyor. Sağlık Bakanlığımızın basına açıkladığı kadarıyla, virüsden en az etkilenen ülke biziz. Umarız öyledir.
 
Çaresizlik çok zor. Hele sonunda trajik ölümler bekliyorsa. Üstelik bu küresel çıkmaz bir sorunsa, endişe sarmalındayız demektir. Kalan umudumuz, bilim insanlarının özverili çalışmaları sonucuna bağlı.
 
Fatsa’mızın en az corona virüsü gibi tehlike içeren malum derdi var. Siyanürle altın ayrıştırılan maden. Yönetim Kurulunda olduğum Fatsa Doğa ve Çevre Derneğinin bu konuda önemli açıklamalarda bulunacağı Genel Kurulunu bu kahrolası salgın yüzünden ileri bir tarihe ötelemek zorunda kaldık.
 
Bulgularımızın önemini Platformdaki arkadaşlarımızın ulusal basındaki açıklamalarıyla birkaç kez vurgulamış olduk. Konunun önemini haftalar öncesinden yerel basınımıza düzenlediğimiz toplantılarda da belirtmiştik. Ancak kamuoyunda yeterli desteği alamamamızın nedeni toplumsal ivme yaratacak kabiliyette olan kurumların ve basının ilgisizliğinden kaynaklandığını sanıyorum.
 
Bir kez daha, birkaç gün içinde bulgularımızı basınımıza açıklamak için son hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Ve tabii bu bulgular Face’deki sayfamızda ve grubumuzda da görülecektir.
 
Şunu söyleyebilirim ki ilçemizdeki corona virüsünün adı, siyanürlü altın ayrıştıran madendir
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde