29 Mart 2024

GİTTİ GİDİYOR COM

  • PDF
İnsanlar kendini yakıyor. Gerekçesi, çocuklarım aç. Muktedir ekonominin iyiye gittiği konusunda ısrarlı. İşsizlik hiç olmadığı kadar fazla. Yüz binlerce kişi iş arıyor ya da vazgeçti. Tarım tüketildi, geçmişte iddialı şirketler kapasitelerini düşürdüler, konkordato ilan ettiler.
 
Savaşmak için muktedir, elinden gelen her türlü fırsatı değerlendirmekte. Yüz binlerce Suriyeli göçmeni barındırmanın yanında bir o kadar dahası yolda. Göçmen Arapların edindiği ayrıcalıklar yurttaşlarımıza tanınmıyor.
 
Muktedir, Fetö’nün siyasi ayağı tartışmasında CHP Genel Başkanını suçladı. Aklını kullanan bir insanın şöyle bir durup düşünmesi gerekmez mi, madem CHP Fetö’cüydü de neden bu zamana kadar suçlanmadı? Mevcut CHP Başkanının Fetö’yle bir fotoğrafı ya da bir iş birliği olmuş mu? Pekii ya muktedirin ilişkisi…
 
Yurdun her tarafı delik deşik! Maden arama bahanesiyle doğamız darp edildi. Bununla da kalınmadı, bilinçli bilinçsiz yaşamı zehirliyorlar. Köylüler, kentliler doğasına sahip çıkmak için eylem yapıyor, muktedir arkasını dönüyor.
 
Atatürk’ün mirasına karışı durarak dokunulamaz olan vasiyetini çiğnemek istiyor. Bir insan, yetkili konumunu kullanarak yasalara rağmen faşizan duygularla adalete darbe girişiminde bulunabilir mi?
 
Adam kendini iyice kaptırdı. Sanki tüm ülkenin mülkiyeti kendisine aitmiş gibi kararlar alıyor. Bizler de onun tebaasıyız. Belki de çıkmaza girdiğinin farkına vardı.
 
Bütün bunlar laik cumhuriyete olan kinin izdüşümleri.
 
Muktedir çaresiz, gitti gidiyor com.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde