23 Nisan 2024

KİBİR VE İNAT

  • PDF
Deprem ve yıkım. Beklenen çok önceden uyarıldığı halde dikkate almayan yetkililerin umursamazlığı sonucu onlarca yurttaşımız enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Sonra da sorumluluklarını kadere bağlayarak acizliklerinin üstüne tüy diktiler.
 
Afetler için milyarlarca lirayı ek vergilerle toplayan iktidarın, deprem sonrası 10 tl istemesinin ne gibi izahı olabilir. Haklı olarak sorulan, deprem vergilerinin akıbetinin ne olduğu sorusuna yanıt olarak soruşturma açılması bir çeşit suç bastırmaktır. İktidarın depremzedeler için mali birikimi yoksa, kalmamışsa aç sarayın elektrikleri bir hafta kapansın. Eminim bir getirisi olacaktır.
 
Kızılay’ın içinde bulunduğu durum, birilerinin nerelerden nemalandığının bir göstergesidir. Vergi kaçırmayı neredeyse yasal yollardan yapıldığını kanıtlamak için demagoji üretme gayretinde olan Kızılay Başkanının ardındaki gücün ne olduğu herkesçe malumdur. Zira pişkinliğini koruyup istifa etmemekteki direncini nasıl açıklayabilirki?
 
Ensar Vakfının yurtlarında ortaya çıkan çocuk istismarlığına karşı hala korunup kollanmasının nedeni de böylelikle anlaşılmış oldu. Utanmadan sıkılmadan vakfı koruyarak milyonlarca lirayı bağışlayanların saadet zinciri oluşturdukları apaçıktır.
 
AKP ülkemizin yönetimi için hiçbir zaman liyakatli olmamıştır. Laik cumhuriyetimizin kazanımlarının karşısında oldukları, söylemleri ve yaptırımlarıyla ortaya konmuştur. İdeolojik olarak, Atatürk Cumhuriyetiyle taban tabana karşıtlıklarını her ortamda dile getirip, ülkemizin kalkınmasında derin yaralar açtılar.
 
Tarım alanlarını kullanılamaz hale getirip çiftçilerimizi açlığa mahkûm ettiler. Yetmezmiş gibi çokuluslu şirketlere maden ocaklarını peşkeş çekip doğa katliamlarını gerçekleştirmelerini sağladılar. Sanki AKP’liler bu ülkede
 
yaşamıyorlar. Sanki ülkenin yok olmasını, batmasını sağlamak için bilinçli bilinçsiz bir gayret içindeler.
 
Öte yandan Kanal İstanbul garabetini gerçekleştirmek için bilime sırtlarını dönerek, doğanın dengesini bozma pahasına ülkemizin başına yeni ve tehlikeli sorunlar ekleme peşindeler. Buna bir de uluslararası tartışma yaratacak boyutları eklersek ne denli kötü, çok kötü yönetildiğimiz görülecektir.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde