29 Mart 2024

BACKGROUND

  • PDF
Bir zamanlar Muktedir İstanbul Belediye Başkanıyken çıktığı bir TV programında bir bakana ‘sizin background’unuz yok, burada benimle tartışamazsınız.’ demiş.
 
Bir bakayım dedim, ne demekmiş bu! Anlatmak istediği ‘bir kimsenin geçmişteki görgü, eğitim ve ya çevre tahsili’ demekmiş.
 
Bastım kahkahayı kendi kendime. Yavv dedim, dinime küfreden Müslüman olsa. Görgü, çevre tahsili… Muktedir zamanın Bakanını görgüsüzlük ve cahillikle suçluyor.
 
İnatla Kanalın açılacağını vurgulayanların, çevre tahsilinin ne kadar sığ olduğu görülüyor. Onların doğaya verecekleri zararı umursamadıklarını ibretle tanık oluyoruz. Tüm bu katliamı yaparlarken eğitim, görgü ve çevre bilimlerinde ne kadar iyi olduklarını savunmaları bir kara komedidir.
 
Ne demek ‘çatlasalar da patlasalar da bu kanal yapılacak’. Bir defa, kanal açılsa bile sonrasında olası çevre felaketlerini birçok kez bilim insanları açıkladığı halde bu vurdumduymazlığın altında yatan nedir? Ülkenin neredeyse yüzde sekseni bu fanteziye karşıyken inatla gerçekleştirmeye çalıştığı zulmün altında yatan ‘background’ olmasın. Kapatılmış araziler, verilmiş taahhütler ve tabii ki rantlar.
 
İnsan durup düşünmeli, halkın büyük çoğunluğu şiddetle malum kanalı istemezken, ‘acaba ben yanlış mı yapıyorum’ diye kendine sormalı. Usa vurmalı.
 
Derelerde HES’ler, orman ve tarım alanlarımızda taş ocakları, siyanürlü maden ayrıştırmaları gibi doğa düşmanlığı yetmedi de bir de bu sanal kanal faciasıyla yüzleşeceğiz.
Bu kadar inat ancak Background’la mümkündür.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde