29 Mart 2024

MADEN

  • PDF
Orada bir köy var, yakında! Yukarı Bahçelerköyü….Ne kadar görmezden gelseniz de ne kadar başınızı toprağa gömseniz de orada doğa katliamı sürüyor.
Beş yıldan fazladır siyanürle sözde altın arama faaliyetleri devam ederken yaşama verdikleri verecekleri zararın geri dönüşümü olmayacaktır, olamayacaktır.
Yıllardır ülkeyi yöneten anlayışın, yurdumuzun her köşesinde doğayı katletmesine göz yuman kararların arkasında durma nedenini tahmin eder gibiyim. 
Nasıl olur da bu denli cüretkar biçimde cumhuriyet kazanımlarından ve doğadan öç alınır; daha önce yasalar ve uluslararası sözleşmelerle korunan 1. Derece Arkeolojik SİT Alanları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Alanları, ekolojik alanlar, önemli doğa alanları, orman alanları, yaylalar, meralar, sulak alanlarda HES, termik santral, nükleer santral, maden ocağı, taşocağı vb. her türlü yatırımın yapılabilmesine olanak tanındı. 
Ufak ufak yol aldı işbirlikçiler! İlçemizde beş yıldır süren sinsi katliamın farkında mıyız? Henüz senin köyüne gelmedik mi!? 
Fatsalılar, hançer böğrünüzde! Kafanızı kumdan çıkarın. Yukarı Bahçelerköyü’ndeki işgali, beni ilgilendirmez diyemez siniz. Orada yok olan sadece tarım değil! Yaşam da bitiyor. Havaya,toprağa,suya karışan zehir bizi yavaş yavaş eritiyor.
Yetmiyor ya işbirlikçilere, gasp ettikleri alanı iki katına çıkarmak için başvuruda bulunmuşlar. Hala sizin arsalarınıza, bahçelerinize yakınlaşmadılar mı? O zaman bekleyin, yanaştıklarında; ne oluyor, diye bilirsiniz!
Birgün, yakın bir gelecekte fındığınızda, balınızda, balığınızda siyanür ya da ağır metal var diye ürünleriniz elinizde kalırsa Yukarı Bahçelerköyü’nü hatırlayınız.
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde