23 Nisan 2024

OLİGARŞİNİN KEKİ OLMAK

  • PDF
1923’de kurulan cumhuriyetimiz, parlamenter sistemin yürütmeyi yitirmesiyle derin bir yara alacaktır. İçinden hükümet çıkaramayacak bir meclisin işlevi sadece yasama ile mi sınırlı kalacak? O halde 600 milletvekiline ne gerek var! Yasa çıkaracak bir komisyon kurun, enine boyuna tartışacak, araştıracak bir grup liyakatli ekiple yasama da halledilmiş olur.
Muktedir kendine göre bir alt yapı hazırlamış. Nasılsa sandıktan bir şekilde çıkarım düşüncesiyle her türlü ben yürütmeliyim anlayışında. Kendisine biat etmiş yandaşlarını vekil yaparak onların ağzına bir parmak bal çalıyor. O zatlar vekilliğin kendilerine sağladığı ayrıcalıkları yaşarken, meclis dışından oluşacak hükümette ise büyük ihtimalle aileden zevatlar olacak. Kazanırsa seçimleri, tek adamlığın verdiği güçle, oligarşi tam anlamıyla üstümüze kâbus gibi çökecektir.
Erdoğan’ın yönetiminde geçirdiğimiz 16 yıl boyunca övündükleri tek şey duble yollar. Herhalde yol yaptık diye övünen tek ülke halkı biziz. Ormanları, tarım alanlarını, turistik doğal sit miraslarımızı yağmalayıp betonlaştıran yürütmenin yine iş başında kalması felaketin ta kendisidir.
AKP’nin cumhurbaşkanı adayının meydanlardaki toplantılarında içine düştüğü aczi göremeyecek kadar dikkatsiz bir toplum mu olduk? Yetersizliğini bizzat kendisi itiraf etmiş sayılmaz mı halkına kek ikram ederken! Ülke yönetimine en üst düzeyde aday olacak kişinin vaadi kıraathane mi olmalı? Şöyle mi düşünmeliyiz; tüm sorunlarımız çözülmüş, işsizlik sıfır, terör sıfır, gelir dağılımı düzenlenmiş, eğitim gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmiş, kendi kendine yeter ülke konumuna yeniden gelinmiş, yurtta barışı sağlamış artık refah içinde yaşayan bir ulus mu olduk..!? Bundan sonra da kıraathanede oturup keklenelim.
Erdoğan, Atatürk ve İnönü’ye iki ayyaş diyen, cumhuriyet gönencini hiçbir zaman içinde yaşayamayan, cumhuriyet ve kazanımlarına kinini itiraf etmiş bir kişi olarak bulunduğu oruna layık değildir. AKP seçmenlerinin bir daha bir daha düşünmeleri gerekir ki Atatürk ve cumhuriyetinin geleceği sizlerin de geleceğidir.
Ya laik cumhuriyetin özgür bireyi olacağız ya da oligarşinin keki.
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde