25 Nisan 2024

PROMPTER

  • PDF
Ekran karşısında konuşma yapan, ya da bir şeyler anlatan kişilerin genellikle de haber spikerlerinin karşılarındaki bir ekrandan haber metinleri ya da konuşma metni akar. O da sırayla okur. İşte ekran şeklindeki bu düzeneğe prompter denmektedir. Genelde unutmaları, hataları engellemek için yapılıyor .
Asrın lideri hatip(!), AKP'nin cumhurbaşkanı takılıyor, çünkü makine (promter) takılıyor. Ne yapsın garibim çaresiz bekleyecek. Bekleyemedi; “gel buraya” diyerek el işareti yapıp yanına gelen görevlinin kulağına fısıldadı Artık ne dediyse… Prompter akmaya başlayınca hatip de takıldığı yerden kurtuldu..!
 Her zaman bu köşeden anlatmaya çalıştım, AKP’nin cumhurbaşkanının ekranlarda diğer adaylarla tartışacak bilgi birikimi yok. Anlaşıldı ki çıktığı tüm televizyon programlarında, kendisine yöneltilen çanak sorulara bu yöntemle cevap veriyordu. Yalaka gazeteciler de bu ortamdan bir şekilde nemalanıyorlardı elbet. Gazeteciler var Boğazlarda yalılarda oturuyor, gazeteciler var demir parmaklıkların ardında kitaplarını yazıyor.
 Sosyal Medyada ve bazı televizyon kanallarında içine düştüğü bu müşkül durum bütün açıklığıyla vurgulandı. Bilinen gerçek ayyuka çıktı. Bundan sonra kim “asrın lideri” yakıştırması yaptığınız kişiye “hatip” diyebilirki. 
On Altı yıldır yönetimi kopyala yapıştır. Devraldığında iktidarı, hazır ekonomik programları uygulayarak idare ettiyse de liyakatsiz kişilerin elinde ülkenin tüm temel taşları yerinden söküldü. Samanı dahi ithal eden ülke durumuna düşmenin acizliğini yaşayan iktidarın kerameti kendinden menkuldür.
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde