20 Nisan 2024

ÖNEM PROJESİ…

  • PDF
ÖNEM(Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele) Projesi Ordu Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un himayelerinde yürütülen ve 2 yıldır Ordu genelinde devam eden bir sosyal sorumluluk projesidir. Geçen hafta Ordu Atatürk Kültür Merkezinde projenin 2.yılı kapanış programı gerçekleştirildi.
Davetli olarak katıldığım programın açılış konuşmasını Sayın Valimiz yaptı. Projenin nasıl ortaya çıktığını ve projeyle ilgili verileri paylaştı.
Daha önce İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevini yürütürken bölgenin dezavantajlı çocukları ve gençleri için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündü.
Özellikle sorunları olan ailelerin çocukları, sevgi ve şefkat yoksunluğundan dolayı madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara bulaşan gençlerimiz için ÖNEM projesi fikrini konunun uzmanlarıyla istişare yaparak başlattığını söyledi.
Ardından Uşak Valiliği görevi süresince Uşak genelinde projeyi devam ettirdiğini ve 2 yıldır da Ordu genelinde projeyi uyguladıklarını belirtti.
Ordu genelinde proje kapsamında ulaşılan ÖNEM Çocuğu sayısının 21.006, Hami sayısının 4.240, faaliyetlere katılan tüm öğrenci sayısının 28.417 olduğunu söyledi. Öğrenci, veli ve öğretmen memnuniyet oranlarının geçtiğimiz yıla göre %32’lerden %82’lere yükseldiğini ifade etti.
Fuaye alanında proje kapsamında yıl boyu yapılan etkinliklerin görselleri ve yapılan çalışmaların sergisi vardı. Sayın Valimiz ve beraberindekiler tek tek standları gezerek öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdiler.
Yapılan faaliyetlere gelecek olursak;
Değerler eğitimi, kariyer günleri, resim-müzik eğitimi, kültürel geziler, tiyatro, sportif faaliyetler gibi bir çok etkinlik ÖNEM çocuklarımızla buluşturulmuş.
Proje kapsamında bu yılın son tiyatro etkinliğini “Anadolu Toprakları” isimli oyunumuzu Fatsa, Altınordu, Korgan ve Kumru ilçelerimizde ÖNEM çocuklarımızla buluşturduk.
Parçası olmaktan ve katkı sunmaktan onur duyduğum çok güzel ve anlamlı bir proje. Yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımız için üzerime düşen ne varsa her daim yapmaya hazırım.
Ordu Valiliği, Kaymakamlık, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Önem Projesi birimi, değerli öğretmenlerimiz hepinizin emeğine yüreğine sağlık.
ÖNEM(Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele) projesini akıl eden, hayata geçiren başta Ordu Valimiz Sayın Seddar YAVUZ ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…
Sayın Valimiz gibi çocuklarımızı, gençlerimizi bu denli ÖNEM’seyen onlara kendilerinin ne kadar değerli olduğunu hissettiren vizyon sahibi devlet adamlarımızın ve yöneticilerimizin sayılarının artması dileğimle…
Sevgiyle kalın…
Umudumuz daim olsun…
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde