23 Nisan 2024

BU NUMARALAR BAYATLADI

  • PDF

      Bir kişiye ya da kuruma para gönderirken sık duyduğumuz kavramlardan birisidir. Numaranın toplam uzunluğu 34 haneyi geçmemek kaydıyla her ülke tarafından değişik belirlenebilir ve sadece bir banka hesabına aittir.

     Ülkemizde bu numaralar toplam 26 haneden, harf ve rakamlardan oluşur. Niçin 34 değil de 26 diye soruyorsanız çünkü çok değişik ve akıl almaz numaralarımız da var, bizde numaralar bitmez.! Derim.

    Son yıllarda zorunlu kullanılan IBAN, bir hesap numarasından çok yardım amacıyla gündeme geldi. Türk toplumu tarih boyunca dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini vermiştir. Yeter ki zor zamanlarda yaptığı yardımların amacına ulaştığına ikna olsun.

    Ancak “Ayasofya’da dilenip, Sultanahmet’te sadaka vermeyi” tavsiye edenleri de artık öğrenmiştir. Bir ülkenin gelirleri devamlı müsrif edilerek yabancılara faiz olarak ödeniyorsa, halk milli gelirden hak ettiği payını alamıyorsa verilen IBAN numaraları amacına ulaşmadığı gibi tepki toplayarak, geri tepecektir. Ayrıca itibara yakışmadığı da bir gerçek.!

    Deprem, orman yangını, sel, bulaşıcı hastalık ..... gibi doğal afetlerde gönder bir IBAN.!

    Eee....  adama sorarlar vergiler nereye gitti.? Mültecilere harcanan onlarca milyar dolar, Somali’ye 30 milyon dolar bağış, yatırım yapılacak paralarla itibarı korumak uğruna bunca saraylar, makamda kullanılan 13 uçak, lüks makam araçları niye.? Bunların üstüne IBAN’da nereden çıktı diye sorgularlar. Fazla mal göz çıkarmaz diyorsanız onu ben bilmem, IBAN bilir.!

    Gelinen noktada yardım dernekleriyle devleti karıştırmış olduk.! Daralınca çek bir IBAN yağlı olsun diyorsunuz ama IBAN’ı da sulandırdınız.!

    Gelirler mutlu azınlığa, diğer bütün numaralar gariban halka.! Gönderilen numaralar:

   -Ormandaki canlılar gibi yansa,

   -Selde çamurlaşıp aksa,

   -Mülteci olarak vatanımızı terk etse.

    Yine de olmuyorsa Diyanet İşleri Başkanı numaraların yok olması için fetva verip, IBAN’ınız batsın dese güzel olmaz mı?

    Orman Bakanı, “Genelde HES’ler selin sebebi yerine bana göre mağduru oluyor. HES’ler negatif olarak etkileniyor” diye açıklama yapıyor. Gerçek yerine yanlışı savunan bakanın söylemleri bize negatif enerji olarak dönüyor. Çünkü onu orman yangınlarındaki beceriksizliğinle iyice tanıdık. Bakanın yardım toplamak için IBAN’ı var da, bozulan doğa için imanı eksik gibi geliyor.!

   Yaraları saramadığımız bu günlerde numaraları konuşmak yerine ülkemizi saran mülteciler konusunda çok acil tedbir almak gerekir. Tedbir alınmadığına göre yoksa bunları da Cehape mi örgütledi.?

    İtibardan yapılmayan tasarrufun IBAN’dan yapıldığı gerçeğiyle durmak yok, IBAN’a devam.!

    IBAN’a katkıda bulunmak için fiyatı maliyeti karşılamasa da ben fındık toplamaya çıkıyorum. İşçi ödemesi için size numara atabilirim. Bir süreliğine eyvallah...

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde