28 Mart 2024

HAVUZ PROBLEMLERİ

  • PDF

             Kırk yaşın üzerindekiler havuz problemlerinden ortaokul ve lisede çok çekmiştir. Hacmi bu kadar olan bir havuza dakikada şu kadar süreyle, şu kadar litre su verilirse havuz ne kadar sürede dolar. Devamında saatte şu kadar litre su tahliye edilirse havuz kaç saatte boşalır .... gibi sorular ile karşılaşmıştık.

              Ancak havuz patlarsa ne olur sorusuyla ise hiç tanışmamıştık. Çünkü o yıllarda ruh temizliği vardı, havuzdan temizlenme ve doymak etik değildi.

              Yıllarca içinde birikim yapılan havuzun patladığını ve sularının yeryüzünü, gökyüzünü hatta başka ülkeleri de ıslattığına yıllar sonra tanık olduk. Ne tesadüf ki havuzun patlaması, havuz problemlerini kaldıranların döneminde oldu.!

               Patlayan havuzun suları;

                Bırakın yeryüzünde marinaları, gökyüzündeki yedi yıldızlı uçakları,

               Turizm için açılmış yedi yıldızlı otelleri,

               Önceki başbakanlar, bakanlar ve evlatları ile danışmanlarını,

               Partilerin üst düzey yöneticilerini ve ekonomik konsey üyesini,

               Ulusal basının havuzunda yer alan bazı gazeteci ve yapımcıları,

               Deniz aşırı ülkelerden Venezuellayı, Avrupanın göbeğindeki Avusturya’yı

               Dünya jandarması Amerika’yı

               İlgilendirdi de bir bizi ilgilendirmedi.!

               Herhalde bunlar okullarda havuz problemi çözmeyip, sadece havuzu patlatmak eğitimi alanlar.!

               Problemleri çözenlerin işe yaramadığı, havuzu patlatıp birikimleri saçanların el üstünde tutulduğu yerde yaşamak ve seksen dört milyonun doldurmaya çalıştığı havuzun sularından onlarca kişinin faydalanması ise bizim şanssızlığımız olsa gerek.! Ama o kadar kişinin hakları artık burunlarından sümük yerine su olarak fitil fitil gelecek gibi.!

               Bunlar, büyük bir olasılıkla siyasetsiz ticaret olmaz şiarı içinde yerli ve milli olmanın temel eğitimlerini ezbere ya da uzaktan aldıktan sonra yüksek lisans ve doktora tezlerini uygulamalı olarak devlet havuzu nasıl patlatılır konusunda yaparak, başarılı bir şekilde iş hayatlarına atılmışlar ve uzunca bir saltanat sürdükten sonra boya sandığını bile kısa süre içersinde yedi yıldızlı uçağa dönüştüren akıllılar ve kazanmak için sürekli çökenlerdir.!

               Ancak bu eğitimler esnasında organize olarak kopya çektiklerini, havuzu patlatmak için kimlerin proje yaptığını, kimlerin dinamit yerleştirdiğini, akan sulardan kimlerin ne oranda faydalanacağını, on milyon eoroluk arabulucuları, aylık olarak dolarla beslenen ve arabasına çantayla para bırakılan siyasetçileri, lüks otellerin bürokrat ve yargıç bedavacıları ile daha nicelerini, ünvanını profesör doktor olarak ilan eden Sedat Peker günbegün anlatıyor.

               İşin tuhaf  yanı ise, ağzını açıp bir şeyler söylemesi, bir şeyler yapması gerekenlerin ise derin sessizlikleri ve eylemsizlikleridir.

               Bu havuzun artık su tutmayacağı ve yenisinin yapılmasının gerekliliğidir. Çünkü havuzun suyu için yedi yıldızlı uçan saray Venezuella’yı bile kırklamış.!

               Bizim havuzda da amma su varmış, çökerek biraz da bizimkiler kullanmış gibi bir havanın esintisi ise havuzun patlağından daha büyük olumsuzluk yaratır.!

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde