19 Nisan 2024

AKIL KARIŞIKLIĞI

  • PDF
       Hiçbir olumlu olayımız ve günümüz yok. Düzelecek diye “Umut fakirin ekmeği ye Memet ye” örneğinde olduğu gibi yıllarımız kandırılmakla geçiyor.
 
       Merkez Bankasının 128 milyar doları ne oldu? sorusu tedavülden kalkmadan, Ticaret Bakanının, kendi şirketinden Bakanlığına 9 milyon liracık! dezenfektan sattığı tedavüle çıktı. Bu kadar becerikli bakan, ülke ticaretini nasıl olur da geliştiremez sorusu içimizi kemirdi.! Karşılığında AKP dönemlerinde hiç alışık olmadığımız şekilde ve ancak hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek görevinden alındı. Bakanlığa sattığı dezenfektanlar mikrobu yok etse bile, etik kirliliği temizleyemez.!
 
      “Aya sert iniş yapacağız” ifadesinden sonra hükümetin TMO aracılığıyla alıp, gelecek seçimlerde hasat edeceğini umduğu soğan ve patatesler AKP’li belediyeler aracılığıyla dağıtılırken Gebze belediyesi, tarikatçı vakıf aracılığıyla taşeron usulü dağıtım yaptırarak sevabın arttığını sanmış.! Dağıtım esnasında ise fakirliğin resmini açık havada sergilediler.!
 
      Olumsuzlıklar zincirine tavladan çıkan atları da eklediler. Büyük şair Nazım’ın;
 
      “Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
 
       Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan
 
                                bu memleket, bizim.”
 
dizelerini yanlış anlamış olacaklar ki, Uzak Asya yerine İstanbul’dan gelen atlar, Akdeniz’in Dört-yol’unda kıyıma uğramış. Kimine göre sucuk olmuş, kimine göre el değiştirmiş.! Hiç olmazsa masum ve tertemiz ruhlu hayvanları bu işe karıştırmayın. Atı alanın Üsküdar’ı geçtiğini biliyorduk ama dört nala Dörtyol’a gittiğini de öğrendik.!
 
       Kontrolsüzlüğün yeşerdiği ülkemizde 2 milyar dolar kripto varlık tokatlayan bir tosuncuğumuz daha oldu, gözümüz aydın.! Basında, İçişleri ve Dış İşleri bakanları ile fotoğraf sergileri açılarak yeğenlerin pozları çıktı. Serginin uzun süre daha açık kalacağı anlaşılıyor.! Kriptocu atla değil, uçakla yurtdışında soluğu almış.
 
      Üç-beş yerden yüksek maaş alan yandaşları herkes biliyor ama bir kesim ısrarla “Bal tutan parmağını yalar” derken, emekli maaşlarımızdan da yatıralım diyenler de çoğalıyor.!
 
     Çiçeği burnunda Aile Bakanı, 23 Nisan Bayramında makamına oturttuğu 10 yaşındaki çocuğa Ramazan ayı olmasından dolayı çikolata vermediklerini söyleyerek müslümanlığını tam kanıtladı.! Belki de milli bayramlarda virüs serbest dolaşımda olduğundan koruma amaçlı vermemiş olabilir.!
 
     AKP’nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın, muhalif gazetecilere vermek için İçişleri bakanı Soylu’ya zehir önermesi ise onları zararlı görmesindendir diyerek geçelim ama tıp doktoru olan şahsın ettiği yemin ne olacak? Yoksa zaman tünelinde Hipokrata’da zehir mi verecekler.! 
AKP’de, böyle bir kurulun olduğunu öğrenmiş olduk ancak kurulun zehir dışında söylemine ve eylemine tanık olmadık.! O kurul da metal yorgunu mu yoksa gazeteciler haşere mi?
 
     Amacı dışında verilen gri (hizmet) pasaportlularla batıyı istila etmeye başladık.! İnsan kaçakçılğından çıkar elde edenlerin toplamıyla bir üçüncü tosuncuğumuz daha olur muydu? ancak meclis araştırması kutsal ittifakça kabul görmediğinden merakımız boşlukta kaldı. Konuyu “orucum” di-yerek konuşmayanlara bıraktık.!
 
     İlimizin Korgan belediyesi de gri pasaportları orman gülleri gibi açtırıp, kokusunu Avrupa’ya yayarken müthiş bir reklama imza atmış.! Ordu, seninle gurur duyuyor Korgan başkanı.!
 
     İçerideki olumsuzluklar nefesimizi zorlarken, hoppalaaa bir ABD eksikti.! Gerçi onlar bu ülkenin ihtilaleri dahil hep içimizdeler ama bu kez sözde ermeni soykırımını kabul ederek stratejik ortaklığı zora soktular. Kızılderililer’den başlamak üzere, Vietnam’da Kore’de, Afganistan’da ...... Irak’da saymakla bitmeyecek şekilde katliamların senaristi, yapımcısı, yönetmeni ve başrol oyuncularıdır.! Bu coniler var ya; susadıkları zaman dünyayı kana bulayıp, susuzluğunu giderenlerdir.!
 
     Bu olumsuzlukların üzerine az da olsa gülelim. Temel, bir gün arkadaşı Dursun’a; ben herkesin aklını karıştırırım demiş. Dursun, hayır yapamazsın diyerek karşı çıkmış. Sonuçta büyük bir iddiaya girmişler.
 
     Dursun kendinden emin bir şekilde;
 
   - Benim aklımı karıştır da göreyim.
 
   Temel;
 
   -Karıştırırım bak.
 
   Dursun;
 
   -Hadi karıştırsana?
 
   Temel;
 
  -128.000.000.000
 
   Diyerek ortaya bir rakam atmış.
 
   Dursun, hiç bir şey anlamadığından sormuş.
  
   -O nedir, ne demek o?
 
    Temel;
 
    -Bende bilmiyorum ama seninde aklın nasıl karıştı, gördün mü?
 
    Kıssadan hisse, Temel’le Dursun gibi bizimde aklımız karıştı.!
   
    Para ve insandan sonra atların bile kaybolduğu ülkede güzel şeyler yazmak isterim ama hiç umudum yok.
 
    Kapanmaların sağlık getirmesi dileğiyle...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde