28 Mart 2024

GAZ HALİ

  • PDF
        Ülkemizin zenginliği hepimizi heyecanlandırır, sevindirir ve hep beraber gururlandırır. Başka anlamlar yükleyip bunları birilerine mal ederek prim yaptırmak yanlıştır. Bu kaynaklar hepimizin ortak malıdır. Gelişen teknolojiye ve ihtiyaç duyulan hallere bağlı olarak tabi ki işletilecektir.
 
        Ülkemizde ve bölgemizde siyanürle altın arayan yabancılar doğayı alt üst edip çevreyi yaşanmaz hale getirdiler. Bunlardan da bahsedilse olmaz mı? Gerçeğinde ise gaz kaçağı yerine rant kaçağı oluşur. Yeraltı kaynaklarımızı maden yasasını değiştirerek yabancılara açtıktan sonra bulunan doğal gaza milli ve yerli demek olsa olsa ancak sıkıştırılmış gazın patlamasıdır.!
 
        Maddenin üç hali vardır: Katı, sıvı ve gaz. Kendimize uyarlarsak:
 
        Demokraside katı,
 
        Ülke yönetiminde sıvı yani cıvık,
 
        Müjdeli ve kokulu işlerde ise gaz halimiz devam ediyor.!
 
        Gazların genel özellikleri vardır. Örneğin: Maddenin en düzensizleridir. Bulundukları kabın şeklini ve hacmini alırlar. Tanecikleri arasında büyük boşluklar vardır. Bundan dolayı bir kuvvetin etkisiyle sıvılaşana kadar sıkıştırılabilir. Yer değiştirme ve öteleme hareketi yaparlar. Tanecikler arası uzaklığın en fazla olduğu haldir. Gerçekte ideal gaz yoktur ancak ideal hale yaklaşabilirler..... vs.
 
         Ne kadar da bizi yönetenlere benziyor. Düzensizlikleri, liyakatsızlıktan boşluk oluşan kamu yönetimi, sıkışınca artan ağır sözler ve baskılar, kendi gibi düşünmeyenleri ötekileştirme... vs.
 
        Yeraltı zenginlikleri toplumun ortak malıdır. Şu ya da bu bulmuş diye bulanın değildir. Sevinci, gururu ve zenginliği de ortaktır. Karadenizde gaz bulununca ülke aniden kalkınmış olamaz ancak kalkınmaya katkı sağlar. Kaldı ki ülke kalkınması top yekün olur. Demokrasiyi geliştirmesiyle, adaleti tesis etmesiyle, eğitimiyle, sağlığıyla, düşünce özgürlüğüyle, çevreciliğiyle, kültür ve sanatıyla, ekonomisiyle, milli gelir yüksekliğiyle, gelir dağılımı adaletiyle, yeraltı zenginliklerini kendisi işletmesiyle.... vs gibi.
 
         Ülkeyi pazara çıkaran dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın “Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısıymışız. Ulaştırma, çimento, kağıt, şeker, her şey devlete ait. Bir berber dükkanları kalmış özel teşebbüsün elinde” diyen zihniyet milli ve yerli olamaz.! Hızını alamayan Unakıtan, “menfaat nerede, ona bakacaksın. Ermeni’ymiş filan... Parası varsa gelsin, ne yapacak ki. Milli menfaat her şeyin üstünde ama bir yandan da akıllı olacaksın.”
 
         Akıllı olmak ülkeyi pazarlamaksa o akla yanayım.! Yaptığı iş aslında ülke ekonomisinde grizu gazı, çocuklarının çiftliğinde mısır patlatmasından ve yumurtanın cıvık hallerinden ibarettir.
 
        Ülke zenginliğini havagazı gibi gören bir yönetimin politikasını, Unakıtan yıllar önce açıklamıştı. Şimdilerde anladınız mı havagazıyla uğraşanlar.! Sizi gazlattık gibi söylemlerle siyasi propagandaları değil, yeraltı kaynaklarımızdan yabancıların ellerini çekmesini istiyoruz.
 
        Bunlarla heyecan yaratıp verilen mesajlarda ülkemin gaz hallerindendir...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde