19 Nisan 2024

ANKARA’NIN BAĞLARI...

  • PDF
         Bir şeyden alınıp tepki gösteren, kapalı olarak söylenen sözü üstüne alınanı veya ortaya konuşulan hoş olmayan bir konudan kendine pay çıkarıp tepkisini belli eden kişiyi anlatır. Bu tam da “yarası olan gocunur” un karşılığıdır.
 
        Bu atasözü daima günceldir. T.C Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş bazı konuları konuşuyor ve belgeleri belediye meclis üyelerine gösteriyor. Başkanı konuşturmamaya çalışıyorlar, yetmiyor üstüne yürüyorlar. Sebep; yolsuzlukları anlatması. Anlatılanlara bakalım:
 
       Gökçek döneminde tonu 60 dolardan alınan asfaltın tonunu aynı yerden 25 dolara alındığını söylüyor. Arada 35 dolar/ton gibi uçuk bir fark var.
 
        Bir firmanın, tanesini 1,5 TL’ye aldığı karaçam fidanlarını ASKİ’ye 14,90 TL’den sattığı ortaya çıktı. (Kaldı ki Orman Genel Müdürlüğü’nün ASKİ’ye, “fidanları bizden ücretsiz alabilirdiniz” dediği iddia ediliyor.) 735 bin adet fidanın satın alındığı ileri sürüldü. Bunlar yolsuzluk ağaçlarının meyvesinin tadını bilirler.!
 
        Kedi heykellerine 790 bin TL verilmiş. Eh artık Başkente fare de uğramaz.! Ampulü yakıp, ambarını dolduranlar yaşadı...!
 
        Oyuncaklara 549 milyon TL ödendiği söyleniyor. Ankara’nın yanı sıra oyuncak fabrikaları da parsellenmiş olabilir.!
 
        Dekoratif kol saati için 258 bin TL harcanmış ancak sallamalı olup olmadığı açıklanmamış.!
        Bütün bu yapılanlar için şehre sağlam kapılar gerekirdi.! Onun için de kent kapılarına 82 milyon TL harcanmışsa Timur 1402’de kapıları aşırmış olabilir.!
 
         Ankara Halk Ekmek yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda genel müdürünün yaptığı ise haram lokma yemektir. Biraz daha katıklı ekmek yemesi için Vefa Salman’ın görevden alındığı Yalova belediyesine başkan yardımcısı olmuş.! Önceleri yolsuzluk yapan genel müdürü kulağından tutup savcıya veren Sözen gibi dürüst belediye başkanları vardı. Şimdiyse yolsuzluğa bulaşan genel müdürleri başkan yardımcısı yapanlar çoğaldı. Yalova kaymakamı yerine ekmekçi genel müdür görevlendirilmiş deyin gitsin...! Bunu ekmek çarpmadığına göre kitap çarpacak.!
          Belediye meclisinde bağırıp çağıracağına, başkanın üstüne yürüyeceğine, komisyon kurup araştıralım demek ve Ankara’nın çıkarlarını düşünmek görevindir. Tabi ki yediğiniz çiğden dolayı karın ağrınız, kaybettiğiniz belediyeden dolayı kuyruk acınız yoksa.!
 
        Kendi belediyelerine aldıkları borçlanma yetkilerini, büyükşehire vermiyorlar. Niye? onlar muhalif. Muhaliflerin yaşam hakkı yok ve bizim hırsımız geçmedi düşüncesine devam edin ama halk artık herşeyin farkında.
 
        Partin ne olursa olsun Başkent halkı adına görev yapmanın sorumluluğunu taşıyorsan yardımcı olacaksın. AKP’li meclis üyeleri metal yorgunu kalıntıları oldukları için doğruların ortaya çıkmasını ve şeffaf yönetim istemezler. Gocundukları yaraları mı yoksa Ankara’da yirmibeş yıldan beri parselleyemedikleri yer mi var?
         Bunlar aslında başkanın üstüne değil, yaraları pansuman yapmaya, yolsuzlukları da kapatmaya gidiyor gibiler!
 
       Mansur başkan tekeri fena çomakladı.!
       Ankara’nın Bağlarıyla yirmi beş yıl çalıp oynadığınız yeter...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde