19 Nisan 2024

emre-eser

FATSA’DA TURİZM ADINA ÇALIŞMALAR

  • PDF

Fatsa Kaymakamlığı tarafından hazırlatılan ‘Fatsa Tanıtım Filmi’, geçtiğimiz aylarda açılan ‘Turizm Danışma Bürosunun’ ardından iyi düşünülmüş, birbirini tamamlayıcı nitelikte ve takdir edilesi bir çalışma olmuş.

*

Fatsa’nın kültürüne, tarihine, turizmine ve Fatsa’yla özdeşleşen değerlere yer verilen tanıtım filmini izlerken; turizme kazandırılması gereken ne kadar çok yeri varmış demeden geçemiyor insan…

*

Örneğin İstanbul’dan kalkıp Karadeniz turu yapmak üzere yola çıkmış 40 kişilik turist kafilesi bu videoyu izledikten sonra Fatsa’da 1,2 gün geçirmek istemeye karar verse.

*

Ve bu kafiledeki insanlar Fatsa’ya vardıklarında heyecanla bu yerleri görmek istese, maalesef hayal kırıklığıyla ilçemizden ayrılacaklardır.

*

Çünkü videoda gösterilen yerleri ziyaret etmek isteyecek olan turistlerin, buraları gidip görmelerini sağlayacak altyapı ve üstyapıyı yatırımları yetersiz ve tatmin etmeyici düzeyde kalacaktır.

*

Ordu Valiliği, Ordu’nun turizmini geliştirmek adına çaba sarf ediyor ve 2016 yılında Ordu’ya 1 milyon turist gelmesini hedefliyor fakat; Fatsa’daki turizm bölgelerinin iyileştirilmesi ve turistin ziyaretine açılmasına yönelik hiçbir çalışma yapılmıyor.

*

Bu ilçenin ekonomik girdisinin sadece fındığa dayalı olması istenmiyorsa ve ilçenin ekonomik refah düzeyi nasıl arttırılabilir diye düşünülüyorsa; bu hususta turizm konusuna daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

*

Fatsa’nın, turist kafilelerinin transit geçtiği yer olması istenmiyor ve bu ilçenin turizmden gelir elde etmesi isteniyorsa; videoda izlediğimiz ve çoğu atıl olan bu bölgeleri canlandırmak üzere ne yapılması gerektiği masaya yatırılarak istişarelerde bulunulması gerekiyor.

*

Fatsa’nın adı turizmle özdeşleştirilmek isteniyorsa, Fatsa Kaymakamlığının yapmış olduğu çalışmalara yerel yöneticiler, STK’lar, dernekler ve siyasi partiler tarafından da katkı sağlanması gerekiyor…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde