29 Mart 2024

HER ADIM PLANLI!

  • PDF
Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, gelecek için çalıştıklarını söyledi.
Hizmetlerini hayata geçirirken geleceğe önem verdiklerinden bahseden Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, “İlçede geleceği planlayarak adım atıyoruz” dedi.
 
“OSKİ ile birlikte el ele vererek 3,5 yılda 22 Milyon 168 Liralık yatırımı ilçeye kazandırdık” diyen Belediye Başkanı Geçtan, “İlçemizde 58 bin 843 metre içme suyu hattı inşası tamamlandı. Bununla birlikte ilçe genelinde 9 bin 436 metre kanalizasyon hattı, 3 adet içme suyu deposu, 4 adet su alma yapısı, 6 adet gölet ve 1 adet sondaj kuyusunu hizmete sunuldu. 100 yıllık sorunu çözüme kavuşturmak için, OSKİ ‘’Baydarlı Suyu‘’ diye tabir edilen suyu 17 kilometre mesafeden getirerek ilçenin içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk. Perşembe Yaylası’nın doğal yapısının korunması adına başlatılan kanalizasyon çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı” ifadelerine yer verdi.
 
“HER MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRDÜK”
 
“OSKİ ile birlikte bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunarken Büyükşehir Belediyemizin Fen İşleri ekipleri ile de ilçede her mahalleye hizmet götürdük” diyen Başkan Geçtan, “İlçe genelinde 42 kilometre beton kaplama yol, 56 kilometre sathi kaplama yol, 396 kilometre stabilize yol çalışması yapıldı. Bunun yanı sıra Ortaköy Mahallesinin bir kısmı sıcak asfalt ile kavuşturulurken Kayabaşı-Alacalar ve Düzyayla Mahallesi bağlantı yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğünden talep edilen Perşembe Yaylası – Aybastı arasında bulunan karayolunda da sıcak asfalt çalışmaları başladı” diye konuştu.
 
TEKSTİL PARK PROJESİ YÜKSELİYOR
 
“Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Belediyemiz ortaklığında yapılan Tekstil Park projesi inşaatı Küçükyaka Mahallesi’nde her geçen gün yükseliyor” diyen Geçtan, “İnşaat devam ederken kiralama işlemleri ile ilgili iş insanları ile bir araya gelerek ilçede istihdam sağlamak için tüm çalışmaları titizlik içerisinde sürdürüyoruz. Bitirip işe başlandığında 200 kişinin istihdam edilmesi planlanan tekstil fabrikası belediyemiz tarafından ilçeye kazandırılacak ilk fabrika özelliğini taşıyor” şeklinde konuştu.
 
AYBASTI KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
 
“İlçenin yıllardır beklediği yatırımlardan biri olan Sanayi sitesi inşaatında büyük yol kat edildi” diyen Başkan Geçtan, “Göreve geldiğimizden bu yana toplam 9 bin kamyon hafriyat alınarak maliyet düşürdük ve projenin ihaleye çıkmasını sağladık. Büyük ölçüde yol alınan inşaatta oluşan heyelan inşaatın bir bölümünün durmasına neden oldu. Heyelandan sonra Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişime geçerek heyelan olan bölgede fore kazık ile güçlendirme ihalesini de yaptırdık. Aynı zamanda sanayi sitesi üstünde bulunan ve heyelandan etkilenen karayolu da kısa zaman içerisinde zemin güçlendirmesi yapılarak yeniden hizmete açtık” dedi.
 
“37 AFETZEDEYE DESTEK VERDİK”
 
“2019 yılında Sağlık Mahallesinde yaşanan büyük çaplı heyelandan etkilenen 89 hane sahibine destek verdik” diyen Başkan Geçtan, “İlçemizde yakın tarihte yaşanan en büyük afetlerden biri olan Sağlık Mahallesi heyelanında 22 bina ile 37 daire, 1 camii, 1 mandıra, 15 adet ahır ve depo yıkılmış ve mahalle yolları çökmüştü. 90 aile 252 kişi afetten olumsuz etkilenmiş, devlet ve belediye el ele vererek süreci en iyi şekilde yönettik. O günden bu zamana kadar talimatlarımız doğrultusunda belediyemiz kendi yerlerine yeni evlerini yapmak isteyen 37 afetzedenin ev temel yerlerini ücretsiz olarak hazır hale getirdi. Ordu Valiliği, AFAD, TOKİ ve ilgili diğer kurumlar ile iletişim halinde olarak ilçemize yapılacak olan 36 afet konut ihaleye çıkarak ve yakın zamanda yapılacak” diye konuştu.
 
DIŞ CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI
 
“İlçe turizmine uygun olacak şekilde cadde ve cephe iyileştirme çalışmalarını kent merkezinde başlattık” diyen Geçtan “Girişimlerimiz neticesinde ilçeye kazandırılan 3 buçuk milyonluk yatırım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyemiz bütçesinden hayata geçirildi. İlçe genelinde Fatsa Caddesi ve Reşadiye Caddesi üzerinde 148 bina, 643 daire projeye dahil edildi. Bugüne kadar 466 dairenin dış cephe iyileştirme çalışmalarını tamamladık. İlçenin diğer caddelerinde de bu çalışmayı devam ettirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”
 
“SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”
 
Geçtan, “Bunların yanı sıra okullaşma ile ilgili de sorunları çözüme kavuşturduk. Deprem dayanıklılık testini geçemeyen ve yıkılan Atatürk Ortaokulu yeniden yapılarak eğitim öğretime başladı. Ayrıca Aybastı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı devam ederken Armutlu İlkokulu ve Ortaokulu’nun yeniden ihale edilmesini bekliyoruz. Göreve geldiğimizde yapılamaz hükmü ile bekletilen Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı 2 yılda tamamlanarak eğitim öğretim hayatına başladı. Bakanlıklar ve ilgili kurumlar ile tüm sıkıntıları aştık. Okul yapılması için kamulaştırılan alan için çekilen 1 Milyon 435 bin lira kredi borcunu da kapattık” ifadelerine yer verdi.
 
“AYBASTI’DA 3 BUÇUK YILDA MİLYONLUK YATIRIMLARA İMZA ATTIK”
 
“İlçede Gençlik Merkezi inşaatı, Perşembe Yaylası Ahşap Dükkan Projesi,  Vagon Cafe Projesi, Bisiklet Yolu Çevre Düzenleme Çalışmaları devam ediyor” diyen Başkan Geçtan, “YEDAŞ ile birlikte 37 Milyon Liralık yatırım ilçeye kazandırılırken 5 milyon liraya yakın bakım ve onarım çalışması yapıldı. Aybastı’da 3 buçuk yılda milyonluk yatırımlara imza attık” dedi.
 
Haber Hürses: Sümeyye ŞAHİN

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde