19 Nisan 2024

DEMİRCİ’DE İKİNCİ EĞİTİM ŞENLİĞİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

  • PDF
Fatsa Demirci mahallesinde Kaymakamlık, Belediye, Ziraat Odası ve Ticaret Odası organizasyonunda Organize Yaşam Bölgesi köyleri Bağlarca, Demirci, Kabakdağı, Kılavuz Ömer, Kılıçlı, Konakbaşı, Küpdüşen, Taşlıca, Tayalı, Tepecik, Yeni yurt ve Yeşilköy mahallelerinin katılımlarıyla köy okullarının kapanmamasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 2.Eğitim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Demirci İlkokulu bahçesinde düzenlene eğitim şenliğine Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, resmi kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
“AMACIMIZ YÖREMİZİN VE KÖYLERİMİZİN TANITIMINIYAPMAK” 
 
Eğitim şenliğinin açılış konuşmasını yapan Demirci Mahallesi Muhtarı Taylan Şendur, Organize Yaşam Bölgesi köyleri olarak amaçlarının Fatsa’nın ve köylerimizin güzelliklerini korumak, tüm zenginliklerini ortaya çıkarmak, yörenin ve köylerin güzelliklerini korumak, tüm zenginliklerini ortaya çıkarmak, köylerin tanıtılmasına ve kalkınmasına destek olmak olduğunu belirterek, “Yaptığımız bu etkinlikler şu an için yöresel olarak görünse de ilerleyen yıllarda ülkemizde adı duyulmuş bir şenlik olarak yerini alacaktır.” dedi. 
 
Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu yaptığı konuşmada kültür ve eğitimin tarımda çok önemli olduğunu yine köylerde yaşamın ve eğitim olmazsa olmaz bir konu olduğunu söyledi. 
Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş’da eğitime her alanda destek verdiklerini odalarına bağlı 6 ilçede kütüphaneler açarak bu çalışmaların yanında olduklarını söyledi. 
 
İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise ülkemizin daha aydınloık geleceklere ulaşmasında eğitimin çok önemli olduğunu ifade ederek, “İnsanlarımızı ne kadar iyi eğitebilirsek o derece şanslı olabileceğimizi belirtmek isterim. Çok şükür Fatsa’mızda eğitimin kalitesi her geçen gün daha yükseklere gidiyor. 
 
“EĞİTİMİZİ KÜLTÜRÜMÜZÜ SANATIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARMA NOKTASINDA BİRBİRİNDEN GÜZEL FARKINDALIKLAR YAPIYORUZ” 
 
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar programda yaptığı konuşmada, Organize Yaşam Bölgesi olarak ikinci eğitim şenliğini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Daha önce Kabakdağ mahallemizde tohum takas şenliği ile başlayan bu güzel etkinlikler sanat etkinliği kültür etkinliği ve eğitim etkinliği adı altında birbirinden güzel organizasyonla bundan sonra da sık sık bir araya gelmemize vesile olacak. Maskelerin olmadığı sosyal mesafelerin kalktığı bir ortamda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte aslında ön plana çıkarmak istediğimiz şey tarihten gelen özellikle köy okullarımızda eğitimimizi, kültürümüzü sanatımızı gelecek nesillere aktarma noktasında birbirinden güzel farkındalıklar oluşturmak. Bu çalışmalara öncülük eden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
 
“ANA TEMA KÖY OKULLARIMIZIN GERİ DÖNMESİ”
Programda son konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise, “Bu etkinlikte geçmişle gelecek bir arada değerlendirildi. Bu yapılan etkinlik diğer köylere de rol model olacak bir etkinlik. Bu etkinliğin ana teması aslında köy okullarımızın geri dönmesi. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızda yaptığımız görüşmede tekrar köye dönüş programı uygulanıyor. 
 
Köylerimizde kapanan okullar tekrar hayata geçiyor. Burada eğitime kültüre ağırlık veriliyor asli görev olan eğitime dönüş var. Bu bakımdan buradaki çalışma çok anlamlı.” şeklinde konuştu. 
 
Eğitim şenliğinde yapılan konuşmaların ardından Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisi düzenlendi. Demirci İlkokulu ana sınıfı öğrencileri ront gösterileri beğeniyle izlendi. Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi Oyuncularının “Köyde Yaşam” adlı” parodi izleyenleri güldürdü. 
 
FATSA’NIN DEĞERLERİ PLAKETLE ONURLANDIRILDI 
 
Eğitim ve Kültür Şenliğinde Fatsa’nın kültür, eğitim, sanat, edebiyat ve basın alanlarında değerleri olan Dursun Ali Akınet, Selahattin Aygüzel, Ferudun Cumhur Altuntaş, Hasan Gencay, Avni Kaysal, Halis Köroğlu, Yüksel Kaytaz, Dursun Mehmet Taşkın, Mehmet Cevahir, Fehmi Akar, Arif Gülenç, Güven Özel, Rüstem Gürler, Mehmet Gümüş, emekli öğretmenler Ahmet Şendur, Safiye Şendur ve Cevat Aydemir plaketle onurlandılar. Program stantların gezilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde