29 Mart 2024

“BU MİLLETİN KÖLESİ OLMAYA TALİBİZ”

  • PDF
CHP Fatsa ilçe başkanı Murat İnanlı; yaptığı basın açıklmasında “bu milletin kölesi olmaya talibiz” dedi. 
 Hayat pahalılığına dair “Her şey çok pahalı ve bunun suçlusu ne vatandaş, ne esnaf, ne de zincir marketler!! herkes biliyor..” diyen İnanlı; “Dolar kuru olmuş 9,26 TL. Pahalılık yani enflasyonun en büyük sebebi döviz kurundaki artış. Faiz ve kur ilişkisindeki yanlış uygulama ve tercihler. Ekonomi bilim ile yönetilir. Siyaset ile değil. Ekonomiyi bilim değil de siyaset yönetirse gördük ne oluyor? Son 12 yılda ne olmuş paramıza bir bakalım.” Dedi.
Yıllara göre liranın alım gücünü açıklayan Murat İnanlı; “* 2009 yılında 100 TL ile 440 adet yumurta alabiliyorken, bugün 100 TL ile 97 yumurta alabiliyoruz. Tam 343 yumurta kaybetmişiz.
 
* 2009 yılında 100 TL ile 114 kilo domates alabiliyorken, bugün 100 TL ile 21 kilo alabiliyoruz. Tam 93 kilo domatesimiz kaybolmuş.
* 2009 yılında 100 TL ile 250 adet ekmek alabiliyorken, evet evet tam 250 adet ekmek, bugün 100TL ile sadece 40 ekmek alabiliyoruz. Tam 210 ekmeğimiz kayıp. 
Örnekler çoğaltılabilir. Pataesi, soğanı, ayçiçek yağı. Hepsinde durum aynı. Elektrik, doğalgaz faturalarının hali ortada. Benzin otogaz fiyatlarındaki artış ortada. İşte vatandaşın meselesi bu. Halk bunu görüyor. Bunu yaşıyor.” Dedi. 
 
“HÜKÜMET SÜREKLİ ŞİKAYET EDİYOR. BAHANE ÜRETİYOR”
 
Peki hükümet ne yapıyor? Diyen İnanlı; “Hükümet sürekli şikayet ediyor. Başarısızlıkları için bahane arıyor. Sürekli birilerini suçluyor. Bahane üretiyor. Neymiş pandemi nedeniyleymiş. Neymiş A.B.D. Avrupa tüm dünya çok daha kötü durumdaymış. Doğrudur. Vardır tüm dünyada genel bir enflasyon yüksekliği. Ancak bu sayılan ülkelerin hiç birinde alım gücü bizimki kadar düşük değil. Kimse kimseyi kandıramaz. Millet farkında. Herkes her şeyi görüyor biliyor.”  
 
“ÇALIŞAN ÜCRETLERİ ARTMAK ZORUNDA”
 
Kısa vadede yapılacaklar bellidir. İnsanların alım gücü artmak zorunda. Asgari ücret artmak zorunda. Memurun, işçinin emeklinin maaşı artmak zorunda. Çalışan ücretleri artmak zorunda. Öğrencilere berilen burslar sayı ve miktar bakımından artmak zorunda. İnsanların geçim sıkıntıları çözülmeli. Bakın bir sürü örnek var. Bırakın asgari ücreti. 4000 ya da 5000 TL maaş alıp bir ev gçindirmeye çalışan, aynı anda da 2-3 tane çocuğunu okutmaya çalışan, kirada oturan aileleler var. Nasıl yapsınlar? Nasıl geçinsinler? Yazıktır! Gühahtır. 
Devlet ağlama yeri değildir. Devlet hizmet etme yeridir. Devlet dediğin, kimseye at koşturacak alan bırakmaz, hiç bir şekilde boşluk bırakmaz. Devletimizi yönetenler başarısız. İki kere iki dört. Bu ekonomik sıkıntının başka bir izahı yok!
 
“SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ OLMALIYIZ” 
 
Yönetenler, iktidar, kimse lafı eveleyip gevelemesin. Her şey ortada. Hukuk üzerinden çifte standart olduğu sürece sorunlarımızı asla çözemeyeceğiz. Sistem ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen darmadağın. Darmadağın etmeyi başardıkar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu anlayışla hiç bir şeyde dikiş tutturamayız. Ne genelde ne yerelde! Sosyal bir hukuk devleti olduğumuzu ve bu devletin herkese ama herkese eşit olduğunu tüm dünyaya göstermedikçe olmaz! 
 
“SİYASET HALK İÇİN YAPILIR”
 
Halk her şeyi görüyor. Yaşıyor. Anlıyor! Kendisini yönetenlere notunu veriyor. Tüm siyaset, iktidar ya da muhalefet şunu bilmelidir ki; siyaset birey için yapılır. Halk için yapılır. Siyaset hizmet yeridir. Siyaset halkın kölesidir. Halk siyasetin asıl sahibidir. Halkı yönetenler ve yönetmeye talip olanlar bu ülkenin sorunlarını bilmeli. Çözüm üretmelidir. Çözemiyorsa, üretemiyorsa halk gereğini yapar.
 
“BU MİLLETİN KÖLESİ OLMAYA TALİBİZ”
 
“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu halkın sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarını biliyoruz. Bu milletin kölesi olmaya da talibiz. Herkes bir baksın sokağa. Uzun bir zamandır kim sahada, kim sokakta, kim vatandaşın arasında? İl il, ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak. Herkes biliyor kimin vatandaşın derdiyle dertlendiğini, sorunlarını dinlemek, çözüm üretmek için yanında olduğunu. Bizim derdimiz şahıslar veya makamlar değil. Herkes görüyor bunu.” 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde