29 Mart 2024

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan; ‘’ Emanete Sahip Çıkmak İçin Canla Başla Çalışıyoruz ‘’

  • PDF

2019 Yerel Seçimlerinde Aybastı halkının büyük teveccühü ile ilçede AK Parti’nin tüm seçimleri göz önüne alındığında en fazla oy alan ismi olan ve Belediye Başkanı seçilen Beytullah Geçtan ilk 30 ayı değerlendirdi.

Kurumlar ile barışık, Büyükşehir Belediyesi ile el ele, İlçe halkı ile iç içe bir yönetim anlayışı içerisinde Kış Festivali, Gençlik Merkezi, KANO Sporu, Bisiklet ve Yaya Yürüyüş Yolu, 4007 Bilim Şenliği, Galaxy Roket Takımı ile Teknofest Başarıları gibi ilklere imza atan Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan OSKİ, YEPAŞ, TÜRK TELEKOM, KARAYOLLARI gibi genele hizmet eden kurumlar ile de birçok hizmeti ilçeye kazandırdı.

Göreve başladıktan kısa bir süre sonra Sağlık Mahallesinde gerçekleşen doğal afet ve akabinde Küresel Salgın Covid-19’un çıkması ile talihsizlikler yaşayan yerel yönetim bu krizleri de iyi yöneterek ilçeye yatırım kazandırmaya devam etti. Aybastı’da 30 ay içerisinde tüm olumsuzluklara rağmen Belediye Başkanı Geçtan’ın gayretleri ve girişimleri ile 4 yeni okul binası ihalesi yapılarak inşaat yapımlarına başlanıyor, yıllardır çözüm bekleyen ve Beytullah Geçtan döneminde çözüme kavuşan Aybastı Küçük Sanayii Sitesinde çalışmalar devam ediyor. Baydarlı Suyu ilçeye kazandırılarak su konusunda geleceğe yatırım yapıldı. Perşembe Yaylasında ilk defa detaylı bir şekilde kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları yapıldı. Ayrıca ilçede Gençlik Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu, Perşembe Yaylası Vagon Kafe ve Şehir içi Dış Cephe Boyama projeleri de yapılmak üzere devam ediyor.

Yapılan yatırımların yanında Belediye Başkanının maddi yönlerde attığı adımlar da halk tarafından takdir topluyor. Aybastı Belediyesine borçsuz bir şekilde 7 yeni araç kazandıran Beytullah Geçtan Belediye bünyesine kurduğu kademe ile kendi araçlarının bakım ve onarımını kendi bünyesinde yapıyor. Aybastı Belediyesinin sadece bu şekilde maddi açıdan büyük tasarruf sağladığı biliniyor.

30 aylık süreyi değerlendirmesini istediğimiz Belediye Başkanı Beytullah Geçtan şu açıklamalarda bulundu;

‘’ 2019 Yılı Yerel Seçimlerinde bundan tam 30 ay önce Aybastılı hemşehrilerimin teveccühü ile Aybastı Belediye Başkanlığına seçildim. Görevi aldığımız günden bugüne kadar tüm ekibimizle birlikte düşüncemiz hep Aybastı için yapabileceklerimiz oldu. Bunu düşünürken ise yarınlara yansıyacak, Aybastı’nın geleceğine de uzayacak şekilde yatırımları kazandırmamız gerektiğini, yatırımın ömürlük olması gerektiğini hep söyledik. Hamd olsun Aybastı’mızda güzel işlere imza attık. 30 ay boyunca hiç durmadan Aybastı için tüm ekibimizle ‘’Canla Başla’’ çalıştık. Hizmetlerimizi hayata geçirirken verilen emanete en iyi şekilde sahip çıkmak ise en önde gelen kurallarımız arasında yer aldı.

AK Parti Hükümetimizin yatırımlarını Bakanlıklarımız aracılığı ile ilçemize kazandırırken, Milletvekillerimiz, Ordu Büyükşehir Belediyemiz, OSKİ, Karayolları, YEPAŞ, TÜRK TELEKOM gibi kurumlarımız ile koordineli bir şekilde ilçemize hizmet ediyoruz. Devletin her kurumu ile iletişimin, uyumun ve koordineli bir şekilde çalışmanın önemini bilen bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyor, sorunları ortak akıl ile çözmeye gayret gösteriyoruz.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de destekleri ile Aybastı Belediyesi olarak ilçemizde yol hizmeti alanında birçok işi başardık. Göreve geldiğimiz günden bu yana 31,5 km. Beton Kaplama Yol Çalışması, 236 km. Stabilize Yol Çakıllama Çalışması, 56,5 km. Sathi Kaplama Yol Çalışması, 94 km. Yol Genişletme ve Yeni Yol Açma, 31 km. Devam Eden Asfalt Çalışması, 1.200 Ton Asfalt Yama Malzemesi ile iyileştirme ve onarım çalışmalarını yaptık ve elimizdeki veriler neler yaptığımızı net olarak gösteriyor. Aybastı Belediyesi ve OSKİ iş birliği ile ilçemize 30 ay gibi bir sürede 25 Milyona yakın bir yatırım kazandırdığımızı görüyoruz. Su ile ilgili özellikle 2020 yaz aylarında yaşadığımız sıkıntının büyük ölçüde giderilmesi adına girişimlerimiz sonucunda hamd olsun Baydarlı Suyunu ilçemize getiriyoruz. 21 Mahallemize eşit şekilde bir planlama dahilinde Büyükşehir Belediyemiz ile hizmet ediyoruz.

Perşembe Yaylamızda kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarımızı da tamamladık. Turizmin gözdelerinden biri olan yaylamızda yapacağımız birçok iş var. Sürekli olarak gelişmek ve yenilenmek zorundayız. Biz 2020 Yılı Ocak ayının ilk haftasında Perşembe Yaylamızda on binlerce insanın katıldığı Kış Festivalini gerçekleştirdik. Yaylamıza ikinci bir Festival kazandırmış olduk. Pandemiden dolayı ikincisini yapamamış olsak da bundan böyle Perşembe Yaylası Kış Festivali’nin gelenekselleşmesi için her yıl kış festivalimizi gerçekleştireceğiz. Esnafımıza kış aylarında da nefes aldırmak için böyle etkinlikler ile yaylamızı 12 ay açık tutmayı düşündük, inşallah bunu da başaracağız. Jandarma Karakol binamızı yaparak Jandarmanın da Yaylamızda sürekli kalmasını sağladık.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de projelerinden biri olan Perşembe Yaylası Balon Turizmi için el birliği içerisinde uzun yollar katettik. Deneme uçuşları esnasında çekilen görüntüler ile 5 Milyon kişiye ulaşarak Yaylamızın eşsiz güzelliklerinin tanıtımını da yapmış olduk. Ayrıca şu konuya değinmeden geçemeyeceğim; Ordu ilimizde çekilen Kuzey Yıldızı dizisi ile 25 Milyon kişiye ulaştık. Perşembe Yaylasının yayınlandığı bölümde dizi en yüksek reytingine ulaştı. Elimizdeki Allah’ın bizlere armağanı olan Perşembe Yaylamızın havasından, suyundan, doğal güzelliklerinden herkesin faydalanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tüm bu çalışmalarımızın yanında ilçemizde istihdamı nasıl sağlarız diye de düşünüyoruz. FATSO Başkanı Sayın Tayfun Karataş ile birlikte ilçemize 250 gencimizin çalışacağı Tekstil Park projesinin onay aşamasına geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan da bu konuda büyük destek aldık. Amacımız nüfusumuzun ilçemizde kalması daha da sonrasında giden nüfusumuzu gelişen sanayiimiz ile geri getirmek olacaktır.

Bakanlıklarımızdan aldığımız destekler ile birlikte devam eden projelerimiz arasında Gençlik Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu ve Dış Cephe Boyama projelerinin çalışmalarına başladık, en kısa sürede tamamlayacağız. Aybastı’mızın en önemli yatırımlarından biri olan Sanayii Sitesinde büyük yol kat ettik. Göreve geldiğimizde henüz hazır olmayan temel yeri karşımızda dururken 9,000 Kamyon Hafriyat alarak Bismillah dedik. Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığımız ile görüşmeler yaparak, ihale süreçlerinde büyük çaba harcadık. Tüm bu aşamalardan sonra Sanayi Sitemizde yapılan inşaatın üzerinde çatıların kapatılması çalışmalarına kadar gelindiğini görüyoruz. Sanayii Sitemizi de en kısa süre içerisinde bitirmek ve Sanayii Esnafımızın rahat nefes alması yönünde yüklenici firma ile irtibatlarımız devam ediyor.

Okullaşma yönünde de ilçemizde büyük adımlar attık. Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisemize ilk kazmayı vurduk. Atatürk Ortaokulu, Armutlu 1 Orta Okulu, Aybastı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi yıkılan okullarımızın yerine yeni yapılacak binaların ihale süreçlerini tamamladık. Okullarımızın kurulacağı alanlarda kamulaştırmalar yaparak destekte bulunduk. İlçemize toplamda 50 Milyonu bulacak bir okul yatırımı kazandırdık. Cumhurbaşkanımız’dan ve Hükümetimizden Allah razı olsun. Bu yatırımların yanında ilçemizde yatılı eğitim gören, ailelerinin yanından ayrılan evlatlarımızı da unutmadık. Yatılı okullarımızda otel konforunda yatakhaneler yaparak yenileme çalışmaları yaptık. Yemekhaneleri en konforlu şekilde olacak şekilde yeniledik. Okullarımıza Z Kütüphaneden, Akıl Zeka Sınıflarına kadar bir çok konuda malzeme ve ekipman desteğinde bulunduk. 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerimize Online Dershane statüsünde olan online öğrenme setleri ile destek verdik. Yine içerisinde 1 GB internet bulunan internet kartları ile destekte bulunduk. Belediye ve Öğrenci, Belediye ve Öğretmen bağlantılarını sımsıkı tutarak ilçemizi eğitim yuvası haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna da verilebilecek en güzel örneklerden birini Teknofest’te tüm ülkeye gösterdik. Yaylanın Çocukları ile birlikte Galaxy Roket Takımımızı Cumhurbaşkanımızın da bulunduğu, tüm dünyanın gözünün orada olduğu İstanbul’da düzenlenen Teknofest Finallerinde görmek nasip oldu. Bu gururu ilçe olarak yaşadık.

Geriye dönüp baktığımız zaman 30 ay içerisinde güzel işler başarmış olmak bizleri mutlu ediyor. Aybastı için Canla Başla diyerek çıktığımız yolda her zaman yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Genel Başkanvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’a, Milletvekillerimiz Sayın Dr. Şenel Yediyıldız, Sayın Metin Gündoğdu, Sayın Ergün Taşçı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, İl Başkanımız Sayın Halit Tomakin’e, İlçe Başkanımız Sayın Fazlı Eren’e ve emeği geçen herkese kazandırdığımız yatırımlardaki emekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca 7/24 ilçemizde hizmet noktalarında emek harcayan personellerimize de teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele vererek hizmet etmenin verdiği gurur ile tüm hemşehrilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum. ‘’ dedi.

Son Güncelleme: Salı, 12 Ekim 2021 13:23

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde