28 Mart 2024

2. BALIK AVI YARIŞMASINDA 150 AMATÖR BALIKÇI EN BÜYÜK BALIK İÇİN OLTA SALLADI

  • PDF

FATSA BELEDİYESİ 2. BALIK AVI YARIŞMASININ KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 2. Amatör Olta İle Balık Avı Yarışması sona erdi.
 
Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek balık avı yarışmasına çevre il ve ilçelerden yaklaşık 150 amatör balıkçı katıldı. Üç gün süren etkinlikte amatör balıkçılar,  Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında oltasını denize bırakarak gün boyunca heyecanlı bir bekleyiş yaşadı. 
 
DENİZ KIYISINDA TATLI TELAŞ VE HEYECANLI BEKLEYİŞ
 
Yarışmanın ödülüne sahip olabilmek için tatlı bir telaşa kapılan balıkçılar, saatlerce en büyük balığı yakalamak için uğraştı. Saatlerce oltanın başında bekleyişini sürdüren amatör balıkçılar, istedikleri performansı gösteremeyince kovaları boş kaldı.  Denizden umduklarını bulamayanlar kadar şanslı olanlarda vardı. Balık avında dereceye girenlere kupa ve olta ödülleri Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan tarafından taktim edildi.
 
YARIŞMANIN ENLERİNE ÖDÜL
 
Oltasına takılan 31.8 santimetre büyüklüğündeki lüfer balıkla Fatsa Belediyesi ikinci amatör balık avı yarışmasını Kumru ilçesinden Fethullah Dizen kazandı. Yarışmada 22 santimetre çinekopla Okan Yeter ikinci olurken üçüncü ise, 21,5 santimetre çinakopla Haki Yücetepe oldu.
 
YARIŞMAMIZ BÖLGE SINIRLARINI AŞTI.
 
Ödül töreni sonrası açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Geçen seneye göre bu yıl yarışmaya katılımın fazla olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “  Samsun ve Giresun gibi çevre il ve ilçelerden katılımın olması memnuniyet verici.  Yarışmamız bölge sınırlarını aştı. Balık avı yarışmamızı daha da büyüterek festival tadında düzenlemeyi arzu ediyoruz. Balıkçılarımız denizde umduklarını bulamasalar da, üç gün boyunca eğlenceli ve hoş bir vakit geçirdi. Fatsa’mızın balık turizminin gelişmesine ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan Fatsa Balık Avı Yarışmamızı her sene düzenli olarak organize etmeyi düşünüyoruz. Üç gün süren yarışmamıza  katılım gösteren amatör olta balıkçılığına gönül vermiş balıkçılarımıza ve organizasyonda emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde